Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-08-24 19:40:00

Éjszaka menekültek a lángok elől, 16 ember vált hajléktalanná Dunakeszin

16 ember vált átmenetileg otthontalanná Dunakeszin, mert villám csapott a házukba. A lakóknak az éjszaka közepén kellett menekülniük a lángok elől. Szerencsére egyikük sem sérült meg. Úgy érzik, hogy a sorsuk most a biztosító kezében van, hiszen nem mindegy, hogyan térül meg a káruk.

Éjszaka menekültek a lángok elől, 16 ember vált hajléktalanná Dunakeszin

A tetőszerkezet összeégett darabjai a földön hevernek. A gipszkarton fal a franciaágyra esett. Hajnali négy óra után pár perccel álmukból riasztotta fel a lakókat a tomboló tűz, amely pillanatok alatt beborította a házukat.

A kétszintes társasházban négy család lakik, a tűz idején 11-en voltak otthon, akik rohanva menekültek az utcára a lángok elől. Sikerült kijutniuk, szerencsére egyikük sem sérült meg.

Volt olyan lakó is, aki épp nyaralt, szomszédai hívták fel telefonon, hogy azonnal siessen haza, mert leégett a házuk.

Összesen 16 ember, köztük kilenc gyermek vált átmenetileg otthontalanná.

A lakások tulajdonosai az ATV Híradónak elmondták, attól tartanak a leginkább, hogy a közelgő esős időjárás miatt a még épségben maradt holmijaik is eláznak, ezért azon dolgoznak, hogy mihamarabb ácsot találjanak.

A Dunakeszi önkormányzat felhívást tett közzé, amiben arra kéri a település lakóit, segítsenek elszállásolni a tragédia érintettjeit. Sokan ajánlottak fel egy-egy szobát a házukban, míg más gyerekholmikat, használati cikkeket küldene.

A szomszédban élő Németh Péter biztosítási szakértőként felajánlotta segítségét a családoknak. Szerinte az volt a baj, hogy nem szereltek villámhárítót a házra, sőt a környéken lévőkre sem, a jogszabály ugyanis nem írja ezt elő.

„Tartalmazza a villámhárítóra vonatkozó részeket is, ám ezek elég lazák ezek a villámhárítóra vonatkozó tételek. Elég sok részből áll össze a jogszabály, 10 méter alatt gyakorlatilag nincs szükség villámhárítóra, ha az épület magassága nem haladja meg” – mondja a szakértő.

Az emberek nagy része hajlamos a legolcsóbb biztosítási csomagot választani, amit a bank a hitelfelvételhez előír, ezek nagy része azonban a villámcsapás okozta másodlagos károkat, amik az ingóságokban keletkeztek nem téríti meg, tette hozzá.

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink