Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-08-24 12:41:00

Addiktológus: Majka lépése érthető, de nem ezt kellett volna választania

Majka a Facebook-oldalán, és a Szegedi Ifjúsági Napokon egy koncert nyilvánossága előtt jelentette be, hogy szakít zenésztársával, Széki Attilával, Curtissel, annak súlyos drogproblémái miatt.

Az üggyel kapcsolatban Bajzáth Sándor addiktológus arról beszélt az ATV Start műsorában, hogy a sztárok, hírességek is ugyanolyan problémákkal küzdhetnek, mint a hétköznapi emberek, ráadásul nekik a hirtelen jött siker, a megterhelő koncertfellépések, világ körüli turnék okozhatnak olyan állapotot, amit úgy gondolják, csak úgy tudnak feldolgozni, ha valamilyen szerhez, droghoz, vagy alkoholhoz nyúlnak.

A konkrét esettel kapcsolatban a szakember elmondta, Majka lépése valamilyen szinten érthető, de túl drasztikus volt. A gond nem csak az, hogy büntetőjogi következménye is lehet, hanem az, hogy a súlyos függőségnek egyéb következménye is lehet. Egészségügyi, anyagi, családi problémák, a kreativitás elvesztése, sorolta az addiktológus. Sajnos a szerhasználó legtöbbször csak akkor tud lépni, ha megéli a tehetetlenség-érzetet, és rájön, hogy nincs tovább, változtatni kell, magyarázta Bajzáth, majd felhívta a figyelmet arra, hogy erőszakkal senkit sem lehet szakemberhez vinni. Úgy látja, hogy Curtis most még talán a tagadás fázisában van, de talán ez a "hatalmas pofon" világossá teheti számára, hogy lépni kell.


Majka lépése némileg érthető, folytatta a szakember, hiszen az évek során már többször próbált segíteni barátján, de most valami miatt elszakadhatott a cérna. Talán nem ezt a módszert kellett volna választani, vélekedett az addiktológus, aki szerint hasonló esetekben célravezetőbb lenne a pozitív példa, ha látják, hogy másnak sikerült megszabadulni, talpra állni. Ez nagyobb segítség lenne, mint a fenyegetés vagy a riogatás, jelentette ki Bajzáth Sándor. 

A történtekre egyébként Facebook-oldalán reagált Curtis is. Megerősítette, hogy elválnak útjaik Majkával, majd azt írta: "Lehet itt a másikra köpködni de mindenkinek meg van a keresztje és MINDENKINEK MEG VAN A DROGJA!"

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink