Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-08-23 07:00:00

Nem játsszák Székhelyi József nélkül a darabot, leveszik a repertoárról

Pénteken lett volna a következő előadása Székhelyi Józsefnek a nyíregyházi VIDOR Fesztiválon. A Veres 1 Színház igazgatója azt mondta Híradónknak: a színész nélkül nem játsszák többet a darabját. Pályatársai azt mondták Székhelyi Józsefről, hogy példa lehetett mindenkinek: emberségből, eleganciából és szakmai tudásból.

Egyik utolsó szerepe Székhelyi Józsefnek. A Szép jó estét Mr. Green című darab jutalomjáték volt a színész számára. A Veres 1 Színházhoz 2014-ben érkezett Székhelyi József, négy produkcióban is szerepelt.

„Egy olyan emberre emlékezünk, akivel azt az időt, amit a színpadon tölthettünk, nagyon-nagyon meg kellett tartani, és nagyon emlékezni rá. Mert egy olyan kolléga volt, egy olyan példa, aki nagyon ritka. Emberségből, eleganciából, szakmai tudásból. Gondolkodásból” – mondta Híradónknak Venyige Sándor, a Veres 1 Színház igazgatója.

Székhelyi József nemcsak színészként, direktorként is dolgozott a színház világában. 2003 és 2008 között a Szegedi Nemzeti Színház igazgatója volt.

„Jóskát úgy ismertem meg, mint a színház iránt rajongó és elkötelezett művészt, aki nagyon szerette a munkáját, a kollégáit. Az egész színház úgy tekintett rá, mint egy olyan gazdára, aki név szerint ismerte a társulat minden egyes tagját. Aki mindig figyelemmel volt, a színház minden dolgozója felé” – emlékezett a Jászai Mari-díjas színészre Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház igazgatója.

Székhelyi Józsefnek három nap múlva lett volna a következő előadása, amit a társulat vezetője szerint nagyon várt. A Veres 1 Színház darabját Székhelyi József nélkül nem játsszák többet, leveszik a repertoárról.

atv.hu

Ma este 21:30-tól az ATV megismétli Székhelyi József Esti Frizbinek adott interjúját.

További belföldi híreink