Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-08-23 21:20:00

Mirkóczki: a Mi Hazánk nem lesz tényező az országos politikában

A Jobbik országgyűlési képviselője szerint legalábbis nem úgy, ahogy azt ők szeretnék. Mirkóczki Ádám az ATV-ben arról beszélt, addig lesz létjogosultsága a pártnak, amíg a Fidesz megtűri őket.

Mirkóczki: a Mi Hazánk nem lesz tényező az országos politikában

Semmilyen szinten nem foglalkozik a Mi Hazánkkal Mirkóczki Ádám. A Jobbik országgyűlési képviselője szerint hiába alakult párttá a mozgalom, nem lesznek tényezők az országos politikában, legalábbis nem úgy, ahogy ők szeretnék. „Annak a politikának semmilyen létjogosultsága nincs” – jelentette ki az ATV Egyenes beszéd Kontra című műsorában.

Mint mondta, nem tart attól, hogy a tagokon kívül nagy százalékban vinnének el szavazókat. Mirkóczki arról beszélt, hogy a radikálisok jelentős része már nem rájuk voksolt 2018-ban, a képviselő úgy véli, aki április 8-én a Jobbik mellé tette az X-et, nem Toroczkai Lászlóban, vagy Novák Elődben látja a jövőt.
A Jobbik képviselője szerint a Fidesznek jó, hogy a Mi Hazánk a politikai pályára került, viszont addig lesz létjogosultságuk, amíg a Fidesz megtűri őket. „Ha azt érzik, hogy 1-2 százalékot át tudnak csábítani tőlük, azt már nem fogják jó szemmel nézni” – tette hozzá Mirkóczki.

Leszámoltak a belső konfliktusokkal

A Jobbik jövőjével kapcsolatban arról beszélt, hogy szeptembertől egy egészen más minőségű és intenzitású Jobbikot fognak látni a szavazók. Az ütemtervet egy több napos frakcióülésen fogják létrehozni, még az őszi parlamenti ülésszak előtt.

Mirkóczki úgy véli, mára már a Jobbik egy nemzeti néppárt lett, ahol leszámoltak és végigmentek a belső konfliktusokon. Keresik azokat az eszközöket, amivel át tudják ütni a társadalmi küszöböt.  A képviselő példaként hozta a korrupciót, hozzátette, hogy az mindenkit érint, mégsem érdekel senkit.
 
Nem róná fel sem maguknak, sem más pártnak, ha minden pénzüket a kampányra használják fel – mondta Mirkóczki azzal kapcsolatban, hogy a párt kampányra költötte az ÁSZ-büntetés befizetésére kért adományokat. „Fizikálisan, szellemileg és anyagilag is beletettük a maximumot ebbe a kampányba” – folytatta.

Összefog a Jobbik az LMP-vel?

Már az önkormányzati választásokon szoros együttműködést képzel el a Jobbikkal az LMP társelnöke. Keresztes László Lóránt Híradónknak azt mondta, hogy a választók a XXI. századi pártok felé fordultak, azért kell keresni az együttműködést ezekkel a pártokkal.

Mirkóczki ezzel kapcsolatban arról beszélt, hogy a szövetségi politika nagyon fontos számukra, és az elnökség előtt ez napirenden van. Kifejtette, hogy sok közös ügyben értenek egyet az LMP-vel: ilyen az ügynöklista, az agrárpolitika vagy a szabadságjogi kérdések. Szerinte ezekben mind azonos a Jobbik és az LMP álláspontja, az más kérdés a képviselő véleménye szerint, hogy a jövőben ez meddig terjeszthető ki. Hozzátette, hogy a kampány alatt is erős téma volt, hogy lesz-e LMP-Jobbik koordináció, avagy visszalépések egymás javára.

Konkrétumokat nem tudott mondani azzal kapcsolatban, hogy lesz-e összefogás, mint mondta, az elnökség majd kialakít egy álláspontot, amit először a választmány aztán a kongresszus is megvitat, ez egy hosszú folyamat.

Pintérhez fordul

Az RTL Klub szerkesztői szúrták ki, hogy Áder János ünnepi beszédét az első sorból izgulhatta végig Zaid Naffa.  

„Orbán Viktor beiktatásánál is ott volt a parlamentben, és midnen állami ünnepségen évek óta ott ül” – mondta Mirkóczki. Hozzátette, hogy 2017-ben nemzetbiztonsági kockázat miatt nem kapta meg az állampolgárságot Naffa. Szerinte az a kérdés, hogy milyen politikai, személyes vagy üzleti kapcsolatban van a jordániai üzletember Orbán Viktorral. Ezt a következő nemzetbiztonsági ülésen meg is fogja kérdezni Pintér Sándortól.

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink