Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-08-22 12:29:00

Kétfarkúak: Folytatjuk az akciókat, akkor is, ha némelyiket le kell bontani

A párt megbízott szóvivője a délelőttöt alvással tölti, de ez a legfontosabb része a napjának. Amikor ébren van, akkor az ideje egyharmadában beszél, egyharmadában cselekszik, egyharmadában gondolkodik. Párttársai is hasonlóan osztják be az idejüket.

A Kétfarkú Kutya Párt betömött egy kátyút Felcsúton, melyet a felcsúti önkormányzat felszólítására vissza kell bontaniuk, visszaállítva az eredeti állapotot. Azzal indokolták mindezt, hogy nem szakszerűen lett megcsinálva a javítás. A párt válaszként lekérte a kátyú hosszát, szélességét, mélységét és dőlésszögét, hogy visszaállhasson az eredeti állapot.


Sebő Ferenc, a Kétfarkú Kutya Párt megbízott szóvivője arról is beszélt az ATV Start műsorában, hogy a szintén Felcsúton általuk felépített buszmegállót is le kell bontaniuk. Székesfehérváron színes festékkel hívták fel a figyelmet a járdán levő repedésekre, melyet az önkormányzat felszedett, és leaszfaltozta a helyét. 

A politikus elmondta, pártjára az a jellemző, hogy ébrenléti idejük egyharmadában beszélnek, egyharmadában cselekszenek és egyharmadában gondolkodnak. Míg a többi párt szerinte idejük kétharmadát megspórolva csak beszél. Azt is megtudtuk, hogy személy szerint ő a délelőttjét alvással tölti, és ez a legfontosabb része a napjának, mert erre a pihenésre épül a nap többi része.

Közölte, hogy továbbra is folytatják a munkájukat, még ha némelyiket vissza is kell bontani, mert céljuk nem az engedély nélküli cselekedetek, hanem a környezet önálló rendbetétele, anélkül, hogy a hatóságokra várnának. Példaként felhozta a felcsúti buszmegállót, mely eredetileg félórás munkának indult, végül két nap 8-10 órai munkájukba került, de összefogva, pár tízezer forintból megvolt, míg a hatóság által közbeszerzési pályázat útján elkészülve jóval többe került volna. Sebő Ferenc felhívta a figyelmet arra is, hogy van egy weboldaluk, a Rendkívüli Ügyek Minisztériuma, mely már két éve működik, és ott gyűjtik a megoldásra váró feladatokat. Ha bárki tud ilyen ügyről, írja meg nekik, ők rendszeresen átnézik az oldalt, és amit lehet, megcsinálnak, tette hozzá.


Szó volt arról is, hogy a Momentum is elkezdett hasonló módon tevékenykedni. Sebő elmondta, hogy tavasszal kereste meg a Kétfarkúakat a Momentum, arról érdeklődtek, hogyan csinálják ezeket az akciókat. A politikus örömét fejezte ki, hogy a Momentum ezekszerint sokkal gyorsabban tanul, mint a többi párt. Hozzátette: nem érzi úgy, hogy lenyúlták volna az ötletüket, mert szerinte a művészek munkáját nem lenyúlják, hanem tovább viszik. 

Azt nem gondolja, hogy ezután létrejöhet egy koalíció a Momentum és a Kétfarkú Kutya Párt között, inkább az lesz, hogy a Momentum kérdez, ők elmondják, a Momentum pedig megcsinálja. Ezt szívesen vennék, így a Kétfarkú Kutya Párt csinálhatná azt, amihez ért, közölte.

atv.hu

További belföldi híreink