Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-08-21 19:48:00

Szél Bernadett: majdnem máglyára küldtek

Az LMP lemondott társelnöke elmondta az ATV-ben: döntésének fő oka az volt, hogy nem tudta megvédeni azokat, akik alatta és mellette dolgoztak.

Szél Bernadett: majdnem máglyára küldtek

A teljes ellenzéki együttműködést szorgalmaztam, amiért majdnem máglyára küldtek- mondta a lemondását közvetlenül kiváltó etikai bizottsági döntésről Szél Bernadett az ATV Egyenes beszédben. Az LMP frissen lemondott társelnöke szerint közvetlen oka a döntésének az volt, hogy nem tudta megvédeni azokat, akik alatta, mellette dolgoztak a pártban és a kampányban.

Szél Bernadett szerint nem személyes ügyként kezeli a történteket, akkor is lemondott volna, ha semmilyen büntetést nem kap az etikai bizottságtól. A műsorban arról beszélt, hogy az zavarja, hogy a szavazóik nem erre számítottak. Megalázva ugyanakkor nem érzi magát, erre a kérdésre azt válaszolta, hogy inkább bosszús. Az elmúlt hetekben pedig azon gondolkodott, hogy a kialakult szituációt hogyan tudná megoldani, de rájött, hogy sehogy, mert nincs rá hatalma a párton belül. Nincs más eszközöm, ez az egy- mondta lemondásával kapcsolatban.

Az ellenzéki politikus úgy véli, hogy pártjának etikai bizottsága nem egy politikai döntéshozó testület, a kampányban folytatott koordinációs tárgyalások kérdését pedig politikai eszközökkel kellett volna rendezni, nem fegyelmi eljárásokkal.

„Furcsa, hogy engem újraválasztott a párt, mégis az etikai bizottság döntése nyomán mondok le”- ecsetelte a helyzetet.

A kampányról szólva kijelentette: nem tudták betartani a párt szabályait, mert azok nem voltak betarthatók. Az országos elnökség pedig nem működött úgy szerinte, hogy gyorsan és hatékonyan kezelni tudták volna az ügyeket, ráadásul sokszor ő is úgy érezte, hogy egyedül hagyták. "Egyedül ezt a bulit nem lehet megcsinálni"- mondta. 

Szél Bernadett úgy véli, az LMP növekedése előtt jelenleg ez a legnagyobb akadály, a rossz struktúra. „Szintugrás, amikor az etikai bizottság ország-világ előtt kioszt embereket”- fogalmazott, majd Tenk András példáját hozta fel, aki szerinte visszalépésével egyből két embert is szerzett az LMP-frakciónak, hiszen miatta tudott bejutni az együttes Szabó Szabolcs a parlamentbe, míg a visszalépéses megállapodás másik nyertese Csárdi Antal LMP-s induló volt, aki így szintén győzni tudott a körzetében. „Nem helyénvaló ezeket az embereket büntetni”- vélekedett a lemondott társelnök, aki szerint most a bázisdemokrácia árnyékos oldalát élik meg.

Arról is beszélt, hogy nem menekül az LMP-ből, párttag marad, mivel azt, amit képviselnek, a zöld irányvonalat, jónak tartja. Amíg az LMP emellett politizál, maradni szeretne- tette hozzá. Elmondta ugyanakkor, hogy az elmúlt hetekben mindent átgondolt, a teljes távozást is, de úgy döntött, nem szeretné az ügyek képviseletét feladni. Ezek között említette a paksi atomerőmű ügyét, az ápolási díjat és a devizakárosultak képviseletét. Szeritne a Fideszt egy erőtérrel lehetne legyőzni, és ő ennek építésén szeretne dolgozni a jövőben is.

Arra a kérdésre, hogy Demeter Mártát alkalmasnak tartaná-e utódjának, úgy válaszolt: „Márta nagyon felkészült és nagyon gyorsan megmutatta a világnak, mennyire rettenthetetlen politikus”. Elmondta, nagyra tartja párttársát, de azt nem tudja, mennyire vannak vezetői tapasztalatai. Igaz, nekem sem voltak- tette végül hozzá.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink