Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-08-21 11:16:00

Akár jobbikos jelölt mögé is beáll az MSZP, ha ő az esélyes

Jobbikos jelöltet is támogatna az MSZP, hogy megtisztítsák a vidéket a Fidesz uralma alól – összefoglalva erről beszélt Tóth Bertalan az ATV Start című műsorban. A helyzet mégsem egyszerű, tekintve, hogy Mirkóczki Ádám – ugyancsak az ATV-n – pártja szövetségi politikájában meg sem említette a szocialistákat.

Azt szeretné, ha ősszel lezárulnának az arról szóló beszélgetések, hogy ki-kivel – erről szólt Tóth Bertalan felelte arra az ATV Start című műsorban, hogy van-e olyan időpont, amíg az ellenzéki pártoknak meg kell egyezniük az összefogásról a jövő évi választásokat illetően. 2019-ben előbb európai parlamenti-, majd önkormányzati választások jönnek. Az MSZP elnöke arról is beszélt, hogy meghoztak már egy fontos döntést: a helyi szervezetekre helyezik a hangsúlyt az önkormányzati választásokon, és minél szélesebb együttműködésre törekszenek. „Országos megállapodásban nem gondolkodunk” – tette hozzá.

Akár még egy jobbikos jelölt mögé is beállhatnak – folytatta a politikus –, ha az adott személy kiáll a demokratikus alapértékek mellett, és nem vall szélsőséges nézeteket.

Mindeközben a Jobbik szóvivője a múlt héten arról beszélt az Egyenes Beszéd Kontra című műsorban, hogy az e heti elnökségi ülésen külön napirendi pontban foglalkoznak majd a Jobbik szövetségi politikájával, ami „köztudomásul arról szól, hogy LMP, Momentum, Jobbik”. Persze, ez a saját részükről van így, arról már nincs információja, hogy a többi pártban született-e erre vonatkozó döntés a felsőbb szinteken. A párt szóvivője azt is elmondta, hogy a Jobbiknál ez most fog „megszületni” a döntés, majd kiemelte: ez nem 1-2 évre szól, hanem közép-hosszú stratégiai kérdés, amit nem szakad elkapkodni.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink