Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-08-20 05:10:00

Tényleg Dzsudzsákkal járna legjobban a BL-ért küzdő Vidi?

Dzsudzsák Balázs nagyobb segítség lenne a Vidinek, mint bárki, akit külföldről tudnának hozni – mondta az ATV Híradónak Szabados Gábor sportközgazdász. A Ripost szombaton azt írta, hogy a játékos 48 millió forintos havi fizetést szeretne kapni a székesfehérvári klubtól. Ez az összeg azonban csak akkor térülne meg a Vidinek, ha összejönne a BL-főtábla.

Dzsudzsák Balázs az elmúlt évek legkeresettebb és legjobban kereső magyar futballistája. A debreceni születésű, 31 éves játékosnak azonban június 30-án lejárt a szerződése az Al-Wahdával, így jelenleg csapat nélkül van.

Úgy tűnik, egyre nagyobb az esélye annak, hogy Dzsudzsák ismét itthon futballozzon. A Ripost értesülése szerint a szélső és a Mol Vidi között komolyra fordultak a tárgyalások. A lap azt írta: Dzsuzsdák havonta 48 millió forintot szeretne kapni, ami még a leggazdagabb és BL-szereplésre készülő magyar klubnak is komoly feladvány lenne.


Dzsudzsák Balázs az elmúlt években megszokhatta a sztárgázsit, hiszen 2008 óta külföldi kluboknál játszik.

Első komolyabb szerződését a holland PSV Eindhoventől kapta, itt csaknem 23 millió forintot tehetett zsebre havonta. Ezután jött az igazi nagy pénz: az Anzsi Mahacskala havi 83 milliót sem sajnált a magyartól, igaz, csak néhány hónapot játszott itt. A Dinamo Moszkvánál Dzsudzsák 63 milliós fizetést kapott, a török Bursaspornál pedig csaknem 45 milliót. Az Al-Wahdánál már évi egymilliárdot keresett, ami havonta 87 milliót jelentett.

Csillagászati gázsik ide vagy oda, Dzsudzsákot Orbán Viktor miniszterelnök is megpróbálta hazacsábítani egy véletlen találkozás alkalmával, amikor az egyiptomi elnök tavaly hazánkba látogatott. A miniszterelnök vágya most teljesülhet: A BL-szereplésért küzdő Vidinek szüksége van rutinos, nemzetközi tapasztalattal rendelkező játékosokra.

„Itt mindenképpen az a fő szempont Dzsudzsák Balázsnál, hogy egy olyan játékos, aki ismeri a közeget, azonnal bevethető, ismeri a csapattársakat, hiszen sokukkal játszott együtt a válogatottban, tehát sokkal gyorsabb segítséget tud jelenteni, mint bárki, akit külföldről tudnának hozni, akár ennyi pénzért, akár még egy kicsit kevesebbért” - fogalmazott az ATV-nek Szabados Gábor sportközgadász.

A szakértő ugyanakkor hozzátette: Dzsudzsák Balázs nem csak a legjobban fizetett magyar játékos lenne, hanem annyit keresne, mint a mögötte lévő 2-3 játékos együttvéve. Ráadásul Dzsudzsák Ázsiában, vagy Amerikában még több pénzt tehetne zsebre.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink