Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-08-20 15:11:00

Mozgalmat vagy pártot alapítana Márki-Zay Péter

A hódmezővásárhelyi polgármester egy európai uniós integrációról szóló beszélgetés után beszélt szándékairól.

Mozgalmat vagy pártot alapítana Márki-Zay Péter
Mozgalmat vagy pártot alapítana az év végéig a hozzá közel álló politikai közösséggel Márki-Zay Péter. 

A hódmezővásárhelyi polgármester egy európai uniós integrációról szóló beszélgetés után jelentette be a szándékát – számol be róla a HírTV.

Hódmezővásárhely polgármestere arról beszélt, hogy Szent István útja ma is érvényes, miszerint a magyarság a nyugathoz akar tartozni, nem a kelethez.

„Még azok a fiatalok és kevésbé fiatalok is, akik elhagyták Magyarországot anyagi boldogulásuk vagy bármi egyéb okból, Nyugatra mentek, nem Keletre. Úgyhogy mi nem Bizánc, mi nem egy iszlamista Törökország barátjai szeretnénk lenni, mi továbbra is a keresztény Európában hiszünk” – idézi a HírTV Márki-Zayt.

Jeszenszky Géza is részt vett a beszélgetésen, az egykori külügyminiszter azt mondta, az Európai Unió nélkül ma is határok választanák el egymástól a Kárpát-medence teljes magyarságát.

Jeszenszky szerint az Európai Unió egy olyan egységet teremtett, amire, ha valakinek szüksége van, az a magyarság. „A 8 országba szétosztott magyarság. És csak akkor tudjuk megőrizni a határon túli területeket, a magyar történelem színhelyeit, hogyha szabad lesz a mozgás, és megvalósul az, ami az Európai Unió alapja volt, a szabad mozgás, a szabad munkavállalás, a tőke szabad áramlása” – vélekedett Jeszenszky Géza.

Róna Péter a beszélgetésen az unió hatására létre jövő valódi fejlődést hiányolta.

A közgazdász szerint az Európai Unióval a legnagyobb baj, hogy „engedi, hagyja, hogy ne zárkózzunk fel”. 

Róna szerint valójában azzal kéne foglalkoznunk, miért nem sikerül a felzárkózás.

Megemlítik, hogy a beszélgetés résztvevői a pártalapítást nem jelentették be, de többször felhívták rá a figyelmet, hogy szemléletváltásra lenne szükség a magyar politikában.

atv.hu

További belföldi híreink