Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-08-18 16:08:00

Ez lehet a kulcsa a Fidesz legyőzésének?

Közel került az emberekhez, és sikeresen mozgósított Balmazújváros frissen megválasztott polgármestere, aki a kormánypártok támadásai ellenére is felül tudott kerekedni riválisán.

Négy jelölt közül az ellenzék által támogatott független jelöltet, Hegedűs Péter választották Balmazújváros polgármesterévé a szavazók a múlt vasárnap megtartott időközi választáson. A frissen megválasztott városvezető az ATV Egyenes Beszéd Kontra című műsorban elmondta: nem lepte meg, hogy nyert, mert stábjával nagyon sokat dolgozott a sikerért. Hegedűs alig kevesebb mint egy évig ülhet a polgármesteri székben, de úgy fogalmazott: ha látják a helyiek, hogy jól szolgálja a várost, akkor „még bármi történhet”.

A műsorban szóba került, hogy a kampány alatt rengeteg támadást kapott a kormányoldalról. Ezzel kapcsolatban elmondta: nem félt, sőt, mosolygott, mert előre várta az ellene irányuló attakokat. Arról, hogy mennyiben nyilvánult meg az ellenzék támogatása úgy fogalmazott: „nem indítottak ellenem jelöltet, és ennyi volt”. Két helyről kapott segítséget, momentumos fiatalok szórólapoztak neki, és Hajdúdorog polgármestere, a volt országgyűlési képviselő Csige Tamás tanácsokkal segítette.


Visszatérve az ellenzékre azt mondta: „Márki-Zay Pétert a kampány alatt támogatta az ellenék. Engem most a kampány után próbál”.

Majd hozzátette: „én egy független polgármester vagyok, és az is maradok”. Hegedűs Péter arról is beszélt, hogy Márki-Zay Péter kampánya volt számára a példa, azzal a különbséggel, hogy elmondása szerint az ő kampánya mögött – szemben a hódmezővásárhelyivel – nem volt pénz, csak szervezettség.

Szerinte az volt a sikerének a kulcsa, hogy ráérzett, mit akarnak a balmazújvárosiak. Elmesélte, hogy több száz emberrel beszélgetett, rengeteget járt például a helyi piacra, ahol eleinte alig mertek ránézni az emberek, de egy idő után a „piac részévé vált”, akivel megálltak beszélgetni az emberek. „Közel kerültem az emberekhez, és elhitték, hogy tudom őket vezetni” – magyarázta a polgármester, aki szerint ez lehetett a győzelem receptje, továbbá az – és ezt tanácsolja a jövő évi választásokra az ellenzékieknek –, hogy a szavazás napján mozgósították azokat az ismerőseiket, akikről tudták, hogy támogatják a személyét. Szerinte ez hozhatta meg a szavazás utolsó 2-3 órájában a szükséges plusz szavazatokat.

A terveivel kapcsolatban elmondta: mindenképpen fel fogja hívni Kósa Lajos, és együttműködésre készül Debrecennel. „Ha a város érdekét szolgálja”, akkor nem érdekli a párthovatartozás.

Ajánlom

További belföldi híreink