Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-08-18 11:06:00

A minisztérium közölte, május óta több mint 1300 kilakoltatás történt

Mindez abból a dokumentumból derült ki, amelyet a Miniszterelnökség küldött meg Oláh Lajos DK-s politikus részére.

Az ellenzéki képviselő ugyanis írásbeli kérdéssel fordult Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztertől, hogy a moratórium május 1-jei lezárulta után hány kilakoltatás zajlott le. A miniszter helyett Völner Pál válaszolt, a dokumentumból pedig kiderül, hogy az év második negyedévében összesen 1355 ilyen eljárásra került sor - írja a hvg.hu.

E kilakoltatások 61,25 százalékát – 810 esetet – a lakóingatlanok sikeres árverését követő birtokbaadási eljárások tették ki, de voltak egyéb okból végrehajtott kilakoltatások is. Lakásügyben hozott határozat végrehajtása miatt 310,  önkényesen elfoglalt lakás kiürítése miatt 81, bírósági végrehajtáson kívüli értékesítést követően 4, a Nemzeti Eszközkezelő kérelmére elrendelt eljárás során pedig 130 kilakoltatás zajlott le.

Völner azt írja, hogy idén az első hat hónapban a kilakoltatások száma csaknem 23 százalékkal elmaradt a tavalyi év első felében regisztráltakhoz viszonyítva. Ennek fő oka, hogy a moratórium tavaly novembertől ez év áprilisának végéig volt érvényben.
Az államtitkár hangsúlyozta: arra nézve nincs adatuk, hogy a kilakoltatások hány gyerekes, kisgyerekes családot érintettek.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink