Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-08-17 13:35:00

Rendőrt akart hívni a biztonsági őr egy szoptató anyukára egy pécsi plázában

Férjével és négy hetes kisbabájával ment nagybevásárlásra Pécsre egy közeli településről egy fiatal anyuka.

Amikor az Árkád nevű plázában megéhezett a gyerek, leült egy padra megetetni. "Mivel tudom, hogy egyeseket érzékenyen érinthet egy emlőből táplálkozó kisbaba látványa, gondosan eltakartam magam egy textilpelenkával, csak a kicsi baba látszott" - írta Facebookon.

A Bama.hu azt írja a nő elmesélése alapján, hogy néhány perccel később megjelent egy biztonsági őr, aki azt mondta, hogy azonnal hagyja abba a szoptatást (amit szerinte csak a pelenkázóban lehet végezni), és megfenyegette, hogy rendőrt hív közszeméremsértés miatt. Az anyuka kérte, hogy mutassa meg a szabályzatot, ami tiltja a szoptatást, de a biztonsági ember ezt nem tette meg.

Az Árkád a lap megkeresésére közölte, hogy nincs szabályzatuk, ami kimondaná, hogy a kismamák csak a pelenkázóban szoptathatnak. "Egyeztetni fogunk a centerben tevékenykedő biztonsági őrszolgálattal, hogy ilyen esetben mi lenne a követendő eljárás. Azt gondoljuk, hogy kedvességből a szoptató anyukától megkérdezhetik, hogy minden rendben van-e illetve javasolhatják, hogy keressék fel a pelenkázó helyiséget" - közölte a bevásárlóközpont sajtóreferense.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink