Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-08-17 14:19:00

Hadházy: rokonok vagyunk Márki-Zay Péterrel

Nagyon szomorúak voltak a pénteki rendkívüli parlamenti ülés létrejöttének előzményei – mondta az ATV Start című műsorában Hadházy Ákos, arra utalva, hogy az MSZP, a Jobbik és az LMP egymást támadta azzal, hogy valójában ki kezdeményezte a devizahiteleseket mentő és az otthonápolási díj emelésére vonatkozó előterjesztéseket.

 

A devizahitelesek problémája igazi tragédia, amire az ellenzéknek fel kell hívnia a figyelmet, ma többet nem tehetnek. Ahhoz, hogy több eszközük legyen, meg kellett volna nyerni az áprilisi országgyűlési választást. A mi felelősségünk, hogy ez nem így történt – mondta az ellenzéki pártokról Hadházy Ákos.

A beszélgetésben szó esett arról, hogy Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármestere augusztus 20-ra nyilvános beszélgetést szervezett városába „Közéleti beszélgetés az európai integrációról" címmel, Hadházy, Róna Péter és Jeszenszky Géza részvételével. A Fidesz erre úgy reagált, hogy Márki-Zay Péter vasárnap pártot alapít. Hadházy a Fidesz-közleményre válaszul korábban azt mondta: ha a Fidesz ennyire fél az esetleges pártalapítástól, lehet, hogy meg kéne csinálni.

Nem fogunk pártot alapítani – mondta ezzel kapcsolatban az ATV Startban Hadházy Ákos, hozzátéve: továbbra is a Magyarország uniós ügyészséghez csatlakozásának ügyében indított aláírásgyűjtéssel foglalkozik. Elmondta azt is, nem szeretne magányos lovag lenni, ám nem tartja megkerülhetőnek a jelenlegi parlamenti pártokat.

Az, hogy valamikor a jövőben csatlakozna valamilyen mozgalomhoz, felmerült, de holnap nem lesz semmilyen pártalapítás – tette hozzá Hadházy Ákos.

Szoktunk beszélni Márki-Zay Péterrel, akivel harmadunokatestvérek vagyunk – zárta le a beszélgetés erre vonatkozó részét Hadházy Ákos, aki ezzel kapcsolatba elmondta még: nagyszülei Hódmezővásárhelyen laktak, és ő minden nyarat náluk töltött gyerekkorában. „Természetesen szoktunk a polgármester úrral beszélgetni” – árulta el Hadházy Ákos az ATV-ben.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink