Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-08-15 13:05:00

Felújította a játszóteret, ezért feljelentették

Homokot vitt a homokozóba és lefestette a játszótéren a játékokat, most viszont járkálhat a rendőrségre, mert tettéért feljelentették.

A történtekről a Délmagyar számol be. „Kislányommal gyakran járunk a játszótérre. A sportpálya melletti a kedvencünk. Pénzt és munkát áldoztam rá, hogy szebb és biztonságosabb legyen. Nem gondoltam, hogy ezért most járkálhatok a rendőrségre” – kezdte a történtek mesélését Bálint Róbert. A férfi kocsmát üzemeltet a településen, emellett önkormányzati képviselő. Délmagyar 2017-ben az Év emberének választotta.A férfi a Kiskocsma Barátok Körével több jótékonysági rendezvényt is szervezett.

„A sportpálya melletti játszótérre talán 6-8 évvel ezelőtt kerültek a régi játékok helyére az uniós pénzből vásárolt újak. Nagyon szeretik a gyerekek. Június közepe táján felhívott a feleségem, hogy ugyan menjek már ki oda, és nézzem meg a homokozót. A homok olyan volt, mint a beton. Arról nem is beszélve, hogy volt benne minden, sörösdoboz, állati és emberi ürülék is. Mérgemben, miután kiszedegettem azt, aminek nincs helye egy homokozóban, szereztem egy ásót, és felástam. Egy édesapa segített. Másnap vitettem egy vállalkozóval két köbméter friss homokot is. A szülők és a gyerekek is nagyon örültek” – ecsetelte az előzményeket Bálint Róbert.
Közben a kislánya szólt, hogy szálka ment az ujjába, ezért a férfi közelebbről megnézte a játékokat. Szerinte érthető, hogy a használattól és az időjárástól megkoptak, felszálkásodtak a játékok faelemei. Régen voltak lefestve. A játszótér egyik padjának pedig csak a lábai voltak meg, az ülőkéje hiányzott. „Elmentem egy vállalkozóhoz, kértem, hogy az én költségemre készítse el. A padokat és a játékok faelemeit smirglivel lecsiszoltam, végül lefestettem barnára. A boltban arra kértem az eladót, olyan festéket adjon, amelyik nemcsak időjárásálló, hanem gyerekbarát is. Vízbázis-alapút ajánlott. Miután elkészült a felújítás, a szülőktől sok köszönetet kaptam személyesen és a Facebook-oldalamon keresztül is. Mondták, hogy jönnek segíteni, ha a másik két fábiáni játszóteret is felújítjuk” – tette hozzá a férfi.

Azt soha nem gondolta volna, hogy baja származhat abból, hogy vitet homokot a homokozóba és lefesti az ülőkéket. „Csakhogy a következő testületi ülésen jött a feketeleves. A polgármester úr felháborodásának adott hangot. Minden képviselő elmondta erről a véleményét, ami ugyanaz volt, vagyis hogy bűncselekmény történt a játszótéren, mert nem lett bevizsgáltatva sem a homok, sem a festék. Én már ott bevallottam, hogy én voltam az „elkövető". Megszavazták, hogy feljelentenek, mivel nem kértem engedélyt, hogy az önkormányzat vagyonához nyúljak. Végül ismeretlen tettes ellen tettek feljelentést” – emlékezett vissza a képviselő.

Bálint Róbert elmondta, hogy mindenért vállalja a felelősséget, és a következményt. Azóta már a rendőrségen is elmondta, hogy ő vitt homokot a homokozóba, és ő festette le a játékokat. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság úgy tájékoztatta a Délmagyart, hogy a Szentesi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.

Kós György polgármester azt válaszolta a megkeresésükre, hogy rendőrségi szakban van a feljelentés. Bízik benne, hogy nem lesz belőle semmi különösebb ügy. „Várom a fejleményeket” – közölte Bálint Róbert.

atv.hu

További belföldi híreink