Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-08-15 07:05:00

Mirkóczki: mindenki csalódott Vona döntése miatt

A Jobbik szóvivője bízott abban, hogy Vona Gábor visszatér, de szerinte mostanra egyértelművé vált, hogy „ebből már nem lesz politika”. Simicska Lajos pedig megítélése szerint pont úgy viselkedett a kampányban, mint egy üzletember.

Nem látom a fényt az alagút végén, elég reménytelen a helyzet – erről Gyöngyösi Márton beszélt a brit Guardiannek. A Jobbik elnökhelyettese az interjúban azt is elárulta: azért fordultak Simicska Lajoshoz segítségért, mert ebben az országban minden az állam kezében van.

Az ATV Egyenes Beszéd Kontrában a párt szóvivője, Mirkóczki Ádám úgy fogalmazott: persze, hogy a nagyvállalkozóhoz fordultak plakátügyben. „Ez a Simicskához fordultunk semmi másról nem szólt, hogy a plakátpiacot abban az időben két tábor uralta: az egyik a Simicska cégbirodalom, a másik a Fidesz holdudvara” – magyarázta.


Simicska Lajossal kapcsolatban Mirkóczki úgy fogalmazott: a nagyvállalkozó tipikusan úgy viselkedett, mint egy üzletember.

Azt ugyanakkor nem árulta el, mit gondol Simicskáról, de mint fogalmazott: lennének kérdései a vállalkozó felé.

Azzal kapcsolatban, hogy Vona Gábor, a Jobbik volt elnöke közösségi oldalán a napokban bejelentette, hogy felhagy a pártpolitizálással, Mirkóczki a stúdióban elmondta: nem látta az erről szóló videót. A szóvivő – miután Rónai Egon ismertette vele a videó tartalmát – elmondta: bízott abban, hogy Vona Gábor visszatér, de amikor bejelentette, hogy videóblogot, egyértelművé vált számára, hogy „ebből már nem lesz politika”.  

A műsorvezető kérdésére elmondta: nem gondolja, hogy Vona Gábor becsapta őket, de azt nem tagadta, hogy sokféle érzelem kavarog benne a volt elnökkel kapcsolatban. Hozzátette: hitt Vonában és nagyra tartotta, ezért nem esett jól a döntése. „Benne láttuk a jövőt, a leendő miniszterelnököt” – mondta a szóvivő, aki nem tagadta, hogy csalódott Vona döntése miatt, és szerinte ezzel minden párttársa így van.


„Nem hallottam olyan véleményt, hogy de jól tetted Gábor, én is ezt csináltam volna” – fogalmazott. 

További belföldi híreink