Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-08-14 18:33:00

Hamarosan felfesthetik a 8-as számot a jegybank elé?

Matolcsy György jegybankelnök idegenkedik a 8-as és a 13-as számtól - legalábbis így tudja a 24.hu. A portál szerint ezt bizonyítja, hogy a Magyar Nemzeti Bank parkolójában egyik szám sincs felfestve, de még - az egyébként 8-as - házszámot is eltávolították. A jegybank szerint ez nem igaz és munkájukat nem befolyásolják sem a hiedelmek, sem a számmisztika.

A Magyar Nemzeti Bank környékén nyoma sincs a nyolcas számnak – legalábbis ezt írja a 24.hu. A portál szerint a jegybank előtti parkolóban se 8-as, se 13-as számú parkolóhely sincs. A 24.hu úgy tudja, a keleti kultúráért rajongó Matolcsy György nemcsak hogy irtózik az egyes keleti nézetek szerint balszerencsét hozó 8-astól, hanem több módon is igyekszik távol tartani magát a számjegytől.

Matolcsy György ma sem nyilatkozott az ATV Híradójának, de az MNB kérdéseinkre írt válaszában valótlannak nevezte a portál állításait. Mint írták: semmilyen hiedelem vagy számmisztika nem befolyásolja a Magyar Nemzeti Bank szakmai munkáját. „Az MNB körüli utcarészek aszfaltozása most fejeződött be. A burkolatfestési munkák emiatt csak most tudnak elkezdődni, amely munkák elvégzése jelenleg is folyamatban vannak. A felfestési tervben semmilyen szám nincs kihagyva. Az Amerikai Nagykövetség felöli zsákutca parkolóhelyei a rendvédelmi szerveknek vannak fenntartva, ott külön számozás nem lesz” – áll a jegybank közleményében.


Stábunk is hiába kereste a 8-es és 13-es számú parkolóhelyeket, de e jegybank szerint ezeket is hamarosan felfestik.

Róna Péter közgazdász szerint más országok jegybankjai nem félnek a nyolcas számtól, sőt az olaszok kifejezetten szeretik, hiszen a női test szépségére emlékezteti őket. „Ennek következtében az olasz jegybank felkérte a magyar jegybankot, hogy gyűjtse össze az összes rendelkezésére álló 8-as számot, és egy nagyszabású bankközi művelet mentén ezeket az összegyűjtött nyolcas számokat bocsássa az olasz jegybank rendelkezésére. Ennyi” – ironizált a közgazdász.

atv.hu

További belföldi híreink