Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-08-14 09:05:00

Készültség a londoni parlamentnél, egy autó hajtott a biztonsági kordonokba

Egy férfit őrizetbe vettek, miután autójával belehajtott a londoni parlamentnél elhelyezett biztonsági kordonokba - jelentette a londoni rendőrség. Közölték azt is, hogy a történtek miatt járókelők is megsérültek.

A Scotland Yard közben tudatta, az elfogott sofőr autójával reggel, valamivel fél 8 után hajtott bele a londoni parlamentnél elhelyezett biztonsági kordonokba. Hozzátették, amint lesz több információjuk, azonnal megosztják a médiával. Közben délután 14 órára összehívták a nemzetbiztonsági kabinetet is a történtekkel kapcsolatban. A brit főváros polgármestere, Sadiq Khan Twitteren közölte, hogy folyamatosan kapcsolatban van a hatóságokkal, és megköszönte a gyors reakciót a történtekre.

A rendőrség az esetet terrorgyanús cselekményként kezeli. A nyomozást a londoni rendőrség országos hatáskörű terrorelhárító és különleges műveleti szolgálata vezeti. A rendőrség szerint sem Londonban, sem az ország más részében nem kell további incidensektől tartani az üggyel összefüggésben.

Az autó afroamerikai vezetőjét bilincsben vitték el a helyszínről, indítéka egyelőre még nem ismert. Az elkövetőről kiderült, hogy 20 év körüli, és a Ford Fiesta típusú autójában nem utazott vele senki. Továbbá fegyvereket sem találtak nála. A fiatalembert egy dél-londoni kapitányságon őrzik, és egyelőre nem működik együtt a hatóságokkal.

A rendőrség fegyveres erőkkel vonult ki a helyszínre, és a Westminster környékét lezárták. A mentők a helyszínen látták el a sérülteket, közülük néhányukat végül kórházba szállították, ám sérüléseik nem életveszélyesek. Theresa May miniszterelnök közleményben üzent, hogy gondolatai a sérültekkel, és azok hozzátartozóival vannak, köszönetet mondott a hatóságok gyors intézkédésének.


A Skynews-nak egy szemtanú arról számolt be, hogy az ütközés pillanata "nagyon-nagyon drámai" volt. Füstölgött az autó, amely nagy sebességgel ütközött bele az akadályba - tette hozzá.


A nyári időszakban a londoni parlamentben ritkán tartózkodnak politikusok, ám a közelben számos politikai újságíró dolgozik, ahogy a brit hírszerzés központja is a közelben található. A londoni parlament pedig a világ egyik legkomolyabban őrzött objektuma.

 

atv.hu / Skynews

Ajánlom

További belföldi híreink