Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-08-14 05:10:00

Termálfürdőt vásárolna? Most három is eladó Zalában

Eladó termálfürdőket vásárolhat az, akinek van erre párszáz millió forintja. Zalában három eladó fürdő is van, ezek közül kettő már nem működik, míg a harmadik még most is üzemel. Kis falvak nagy fürdői, amelyek közül van, amelyik majdnem csődbe vitte a települését, míg van, ahol azért van lakat, mert a tulajdonos a korára való tekintettel már nem akarja működtetni a létesítményt.

Harmadik éve próbálja a tulajdonos eladni a Zala megyei Pusztaszentlászlón épített termálfürdőt. Évente 25 ezer ember is megfordult itt. A tulajdonosa azt mondja, hogy idős korára tekintettel szeretné eladni a fürdőt és a kempinget.

„A kempingben volt 2700-2800 vendégéjszaka. Csak amikor az ember elér a teljesítő képességének a határára, szellemileg meg fizikailag, akkor próbál megválni azoktól a dolgoktól, amik lekötik az idejét” – mondta Híradónknak Szabó Antal.

A strandot most 550 millió forintért veheti meg bárki, aki fantáziát lát benne. A Galambokon még most is üzemelő wellness kempinget és panziót 450 millió forintért lehet megvásárolni.

„A német termálturizmusra épült és ezek elmaradtak, emiatt ez az egész létesítmény nullán van körülbelül, tehát inkább állagmegóvási okokból tartunk nyitva.

 A panzió üzemel magyar vendégekkel. a kemping viszont nagyon kevés vendéget hoz” – fejtette ki Réfi Antal, tulajdonos.

A gelsei strandot már a Magyar Követeléskezelő próbálja értékesíteni, miután a kis falu adósságrendezését követően az állam tulajdonába került a létesítmény. Ezt is árulják.

„Információm szerint érdeklődő volt most is van, de itt van egy kettősség, mert a kút az önkormányzaté. Ettől függetlenül nekünk mindenképpen érdekünk, hogy a fürdő működjön. Tehát a kút nem lehetne akadály, mert ha az a lehetőség van, akkor mindenképpen beszállnánk” – nyilatkozta Szegedi Ferenc polgármester.

A strandfürdő már több mint tíz éve zárva tart, így már attól tartanak a helyiek, hogy az állaga annyit romlik, hogy már csak komoly beruházást követően lehet majd csak újra indítani.

atv.hu

További belföldi híreink