Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-08-13 16:14:00

Raskó: a "periféria" okozta Dömsödi vesztét

Dávid és Góliát harcát hozta el a pásztói időközi önkormányzati választás – ezzel a hasonlattal élt az ex-MDF-es Raskó György.

Az egykori agrárállamtitkár azonban hozzátette: „utóbbi győzött, mert ez nem mese, hanem valóság”. A volt politikus sajnálja, hogy „barátja” elvesztette a polgármester-választást, de annak ellenére volt szerinte minimális a különbség, hogy a fideszes jelöltet „támogatta a teljes kormánymédia, és kb. 10 millió forintot költöttek a kampányára”. Ezzel szemben Dömsödinek nem volt pénze, saját állítása szerint mintegy 100 ezer forintot tudott a kampányra fordítani.

Raskó a végén mégis pozitív maradt, mert Pásztó polgári körzeteiben Dömsödi nyert, ahogyan a volt MDF-es fogalmazott: „az eszüket használni tudók körében győzött”. Ellenben a perifériákon vesztett – vélekedett az egykori államtitkár –, ahol a szegények, a közmunkások és a leszakadt családok élnek. Mint ismert, vasárnap négy időközi önkormányzati választás volt, Pásztón a regnáló polgármester, Dömsödi Gábor a fideszes jelölttel, Farkas Attilával szemben maradt alul egy igen kiélezett csatában. Alig több mint 100 voks döntött utóbbi javára.

atv.hu

További belföldi híreink