Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-08-13 13:37:00

Pásztói eredmény: Dömsödi nem fogadja el, csak beletörődik

Alig több mint száz szavazattal maradt alul Dömsödi Gábor a vasárnapi időközi önkormányzati választáson, Pásztón. A regnáló polgármester csalódottan nyilatkozott az ATV-nek, miután a település a fideszes Farkas Attilával képzeli el az irányítást.

Pásztói eredmény: Dömsödi nem fogadja el, csak beletörődik
Dömsödi Gábor

A Fidesz-KDNP jelöltjét, Farkas Attilát választotta meg Pásztó lakossága az új polgármesternek. Farkas 1887 szavazatot kapott, szemben Dömsödi Gáborral, aki 2014 óta irányította a községet, és 1781 vokssal maradt alul. A 2018-as választásokon az LMP színeiben induló Dömsödi hétfőn azt nyilatkozta az ATV-nek, hogy


„nem fogadom el az eredményt, mert nem tudom elfogadni azt, hogy valaki, aki azt se tudja, hogy mire vállalkozik, lesz a város polgármestere, és tönkretesz mindent, amit sikerült elérni, évek alatt. Ezt elfogadni nem lehet, én beletörődöm. Az talán jobb kifejezés”.

A Nógrád megyei település mellett további három településen is időközi önkormányzati választásokat tartottak vasárnap: Felcsúton, Balmazújvárosban és Sorkikápolnán is. Előbbi községben a Fidesz-KDNP jelöltje nyert toronymagasan, utóbbi kettőben független városvezetőt választottak az állampolgárok.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink