Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-08-10 19:04:00

Bennégett az otthonában egy Vas megyei férfi - videó

Bennégett az otthonában egy férfi a Vas megyei Nagysimonyiban, amikor tűz ütött ki a házában. Azt még vizsgálják, hogy mitől keletkeztek a lángok. Mire a tűzoltók kiértek, addigra a tűz kialudt, a parázsló részek átvizsgálása közben találták meg a holttestet.

A tüzet a szomszédok fedezték fel, de akkor már szinte nem is voltak lángok, csak a füstöt lehetett látni, ahogy ömlött ki az ablakon.

Egyed László, a Vas megyei Katasztrófavédelem szóvivője azt mondta: „A helyszínre a Sárvári hivatásos tűzoltók vonultak ki. Érkezéskor már lánggal égést nem tapasztaltak azonban az izzó, parázsló részeket még egy vízsugárral eloltották, majd az épület átvizsgálása kiszellőztetése közben egy embert találtak a helyszínen, aki sajnos életét vesztette.

Rédicsen 900 szalmabála égett

Lassan egy napja küzdenek a tűzoltók a Rédicsen keletkezett bálatűz oltásával. Itt 750 négyzetméteren kapott lángra egy tároló és az abban levő szalmabálák.

Cseresznyés Dániel, a Zala megyei Katasztrófavédelem szóvivője elmondta: „Közel 900 szalmabála égett teljes terjedelmében. Az esethez nagy erőkkel vonultak a környéki hivatásos tűzoltói Zalaegerszegről Lentiből Körmendről és Nagykanizsáról. A tűzoltók az egész éjszaka során több mint 6 vízsugárral oltották a lángokat és jelenleg is tart folyamatosan a lángoknak a megfékezése.

A tűzoltók dolgát nehezíti, hogy időnként felerősödik a szél, ami miatt újra és újra meggyulladnak azok a részek is, amelyeket már sikerült eloltani. Az utómunkálatok akár napokig is eltarthatnak.

atv.hu

További belföldi híreink