Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-08-10 19:49:00

Káosz Budapesten: Ekkorra fejezhetik be az útfelújításokat - videó

Nyáron ugyan az átlagosnál kevesebb autó közlekedik Budapesten, de a szokásos útfelújítások miatt ezt alig lehet észrevenni. A fővárosban autózók ráadásul úgy érzik, hogy sok lezárt területen nem is dolgozik senki. A BKK szerint ez nem igaz, sőt ahol lehet, korábban visszaadják az utat az autósoknak.

A nyári időszak nem csak a fesztiválok és a hőségriadók, hanem a már jól megszokott útfelújítások időszaka is Budapesten. Idén azonban mintha a korábbiaknál is sűrűbben találkozhatnánk forgalomkorlátozással járó munkálatokkal.

A Dózsa György úton már hónapok óta káosz uralkodik. Itt április végén kezdték építeni a távhővezetéket és októberig nem is végeznek a munkával. A helyzetet bonyolítja, hogy mindig más területen vannak lezárások.

A Szent István körúton – a tervek szerint – még három hétig borzolják az autósok kedélyeit. Most éppen a villamossíneken kénytelenek közlekedni azok, akik nem tudják elkerülni a környéket.

A BAH-csomópont is a nyár végéig állítja megoldhatatlan feladat elé a Balatonról Budapestre érkezőket. A felüljárót ugyanis csak a városból kifelé haladók használhatják.

A legfurcsább útépítésre a XVI. kerületben bukkantunk, ahol csaknem 3 hónapja aszfaltoznak egy pár száz méteres útszakaszt. Az egyirányúsítás itt ugyan hamarosan megszűnik, de még ma is találkoztunk olyan autóssal, aki - feltehetően megszokásból – szabálytalanul kanyarodott be a Rákosi útra.

A BKK - kérdéseinkre válaszolva - annyit közölt, hogy nem csak a fővárosi emberek, hanem valamennyi, a budapesti közlekedésben részt vevő érdekeit is szem előtt tartja. Ennek érdekében az építés alatti forgalomtechnikát mindig egyeztetik az érintettekkel, és folyamatosan módosítják a korlátozásokat. Ezt bizonyítja az is, hogy a tervezettnél korábban elkészültek az 1-es villamos vonalán zajló vágányfelújítás első szakaszával, ezért korábban kezdődhetett a jelenleginél kisebb forgalomkorlátozással járó második ütem.

atv.hu

További belföldi híreink