Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-08-10 08:15:00

Brutális: 50 ezer lódarázs foglalta el egy jászberényi család házát

50 ezer lódarázs özönlötte el egy jászberényi házaspár házát. Sz. Józsefet különösen érzékenyen érintette, amikor kiderült, hogy tanyájuk padlásán egy gigantikus fészek lapul a tetőgerenda alatt: tavaly ugyanis a rovarok támadása miatt veszítette el édesanyját. Az asszony allergiás volt a csípésre.

Brutális: 50 ezer lódarázs foglalta el egy jászberényi család házát
(Képünk illusztráció)

"Két-három hete azt tapasztaltuk, hogy fűnyírás után egyre több lódarázs szállingózik a kertben. Amikor megpillantottam, hogy mekkora fészket építettek a háztető alá, a víz is levert" - emlékezett a férfi, aki most várandós felesége, Anett és leendő gyermeke életéért is aggódott. A család tanyájára 50-60 ezer lódarázs költözött be

Szerda este érkezett a segítség, a darázsbefogó akcióba lendült, nem is akármilyen kísérettel: a tűzoltók mellett mentőkocsik is felsorakoztak a rovarok által elleptt ház előtt.

"A fészek a tető szélén volt, már kívülről is látni lehetett. Nem csoda, hogy tele volt az udvar: a darázslak mérete megfelel egy személyautó negyedének. Ráadásul 50-60 ezer darab lódarázs biztosan a fészekben volt, és azt tudni kell, hogy ezek Európa legveszélyesebb példányai: egyszerre harapnak és szúrnak – mondta a Blikknek Boros Tibor, aki maga riasztotta a tűzoltókat, ők pedig a mentősöket, mert fel kellett készülni egy esetleges életveszélyes helyzetre.
A darázsbefogó gondosan szeletekre szedte a darázsfészket, hogy biztosan ne maradjon benne élő rovar

atv.hu

További belföldi híreink