Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-08-09 11:45:00

Viharos széllel és felhőszakadással érkezik meg a hidegfront

Nagyrészt napos időre számíthatunk kevés fátyol-, illetve gomolyfelhővel. Legfeljebb az északkeleti megyékben alakulhat ki egy-egy zápor vagy zivatar. A délkeleti, déli szél többfelé megélénkül, a Fertő-tó térségében időnként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 36 fok között valószínű. Késő estére 21 és 28 fok közé hűl le a levegő. Péntek estére megérkezik a hidegfront, komoly viharokkal kísérve - jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Viharos széllel és felhőszakadással érkezik meg a hidegfront

Csütörtökön a napi középhőmérséklet többnyire 24 és 28 fok között alakul, ezen belül nagyobb területen 27 fok körüli értékek valószínűek. Pénteken is a legtöbb helyen még 25, az Észak-Alföldön 27 fok felett alakulhat a napi közép, de az Alpokalján már enyhülhet a hőség.

Ma az északkeleti megyékben, holnap az Északi-középhegység térségében a délutáni, esti órákban kialakulhat egy-egy nem heves, helyi jellegű (lassan mozgó) zivatar.

Péntek délutántól emellett egy hidegfront hatására északnyugat felől már szervezettebb, heves zivatarok is elérhetik az országot, illetve alakulhatnak ki a Dunántúlon (főleg annak nyugati és középső részein). A zivatarok éjfélig közelítőleg a Duna vonaláig érhetnek el.

A keleten előforduló zivatarokat lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadék és átmeneti erős vagy viharos (50-80 km/h) lökések kísérhetik, a pénteki dunántúli zivatarokhoz viszont nagyobb szemű jég, néhol 80-90 km/h-t meghaladó lökések és felhőszakadás is társulhat.

atv.hu

További belföldi híreink