Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-08-09 20:23:00

„Biztosan politikai döntés” – még mindig nem tudni, lesz-e egyáltalán ARC kiállítás

Még mindig nem tudni, hol lesz, vagy lesz-e egyáltalán ARC kiállítás. A politikai fricskákról híres civil plakátverseny győztes alkotásait kiállító rendezvény ugyanis idén nem a Városligetben lesz - mivel azt épp felújítják. Zuglóban pedig, bár Karácsony Gergely örömmel fogadná a kiállítást, az illetékes bizottság ma leszavazta a kinézett helyszínt. A polgármester és a szervezők is bíznak benne, hogy sikerül megoldást találni a közeljövőben.

„Biztosan politikai döntés” – még mindig nem tudni, lesz-e egyáltalán ARC kiállítás

Idén ősszel lenne a tizennyolcadik kiállítás, a szokásos, városligeti helyszín viszont már nem jöhet szóba, az ugyanis épp felújítják.

A szervezők próbálkoztak még Anagyalfölddel és Zuglóval. Előbbi anyagi indokokkal utasította vissza a kiállítást. Mivel ingyenesen látogatható, így a költségvetésükbe nem fért volna bele.
Következő lehetőségként aztán Zuglóban az Örs vezér útját nézték ki, itt szerették volna kiállítani a 96 plakátot. Csakhogy ez egy családi házas, zöld lakóövezet, ezért több kifogás is felmerült. A kiállítás szervezője, Glázer Attila elmondta: felmerült kétely a zaj illetve fényszennyezés kapcsán.

„Megnyugtattuk őket, hogy egyrészt nem lesz kihangosított zene egyáltalán, említtettük, hogy 24 órás őrzés van a területen illetve kizárólag a plakátokat világítjuk, tehát indirektben érkezik csak fény a házak felé” – tette hozzá.

Az önkormányzat illetékes bizottsága mindenesetre leszavazta a helyszínt - a négy fideszes, valamint a jobbikos tag nemmel szavazott, de Várnai László független környezetvédelmi tanácsnok is tartózkodott a szavazáson. Ő azt mondta, hogy bár magát a kiállítást támogatná, de a helyszín szerinte alkalmatlan.

Maga a rendezvény a polgármester, Karácsony Gergely szerint viszont nagyon fontos, ezért örülne, ha Zuglóban tartanák.

„Hogy a Városligetben nem mehet az ARC, az biztosan politikai döntés, mi keressük azt, hogy Zuglóban mely az a tulajdonban levő közterület, ahol el is fér a kiállítás

…én azt fogom majd indítványozni, hogy a bizottság újra foglalkozzon ezzel a kérdéssel” – tette hozzá a politikus.

Különösen, mivel a tavalyi számokból kiindulva, 150-200 ezer ember látogatta meg a kiállítást, ahol főként magánemberek plakátjait állították ki. Amelyek több esetben politikai ihletésűek. A szervezők szerint az idei kiállításon is több húsbavágó és mélyreszántó plakátot is lehet majd látni - ha lesz kiállítás.

 

 

atv.hu

További belföldi híreink