Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-08-09 05:10:00

Még mindig várják a 12 ezer forintos támogatást azok, akik nem gázzal fűtenek

A választások előtt kapott minden távfűtéses, illetve földgázt használó háztartás kompenzációt. Azóta várják a fát, szenet használók a kiegészítést, de eddig még nem érkezett meg a pénz. Most a legújabb információk szerint október közepétől lehet majd igényelni ezt a támogatást.

A Zala megyei Kerecsenyben eddig nem csak a támogatásról, hanem annak igénylési módjáról sem tudnak semmit. A kistelepülés vezetője azt mondja, hogy egyelőre nem történt semmi. Hivatalosan nekik senki semmit nem szólt arról, hogy miként juthatnak hozzá az emberek a segítséghez.

„Ugyanott tartunk, mint azelőtt. Sok előrelépést nem tudok az ügyben. A falusi emberek még mindig nem kapták meg a 12 ezer forintjukat”

– mondta Híradónknak Réti Alfréd, Kerecseny polgármestere.
A támogatásból a fűtési szezonban több napig lehetne a fát finanszírozni.

„Azért egy hetes tüzelő az fél köbméter, a 12 ezer forint. Hát szeretnénk, ha minél előbb megkapnánk, ugyanis kevés a jövedelem, ennyi segítség is jól jönne, ha megkapnánk” – panaszkodott egy helyi lakos.
A Nógrád megyei Ludányhalásziban sem jobb a helyzet. Itt sem tudnak az érintettek arról, hogy mikor juthatnak a támogatáshoz.

„Már féléve, vagy több is, hogy ígérgetik, hogy pénzt fogunk kapni. A gyerekek itthon alig esznek, nincsen semmire úgy kiadásunk” – mondta egy ludányhalászi férfi.

Lapértesülések szerint most egy újabb határidőt helyeztek kilátásba. Eszerint október 15-e után igényelhetik a támogatást azok, akik fával, szénnel fűtenek. Ezt az információt azonban egyelőre a települési vezetők sem tudták megerősíteni.

atv.hu

További belföldi híreink