Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-08-08 16:13:00

Kihallgatja a rendőrség az Együtt budai támogatóit

Tömegesen hallgatja ki a rendőrség azokat a budapesti szavazópolgárokat, akiknek az Együtt XII. kerületi ajánlólistáján szerepelt a neve.

A 24.hu információi szerint a BRFK a Gyorskocsi utcai épületébe idézi be az időközben már meg is szűnt ellenzéki párt 500 támogatóját.


A támogatóknak arról kell nyilatkozniuk, hogy valóban adtak-e ajánlást a jelöltnek. A portál szerint a vizsgálat még márciusban indult, amikor egy bejelentés után eljárást indítottak az Együtt XII. kerületi jelöltjének, Bényi Hajnalka ellen, és lefoglalták a dokumentációt. A bejelentés szerint ugyanis a hivatalos jelöléshez szükséges 500 aláírást tartalmazó íveken több hamis ajánlás is szerepelt.

Március közepén Nádasi Tibor azért tett feljelentést, mert miután kikérte a XII. kerületi jegyzői irodából az iratokat, azt látta, hogy két együttes íven is szerepel az aláírása, miközben ő egyetlen jelöltnek sem írta alá az ajánlóívét. Nádasi akkoriban Bauer Tamás megbízottjaként a körzet választási bizottságának delegáltja volt.

Nádasi a 24.hu-nak elmondta, hogy a tavasszal ő is járt a rendőrségen, ahol szóban is elmondta, hogy az általa kikért íveken szereplő személyes adatai mellett nem tőle származó aláírások voltak, de a lapokon megtalálta egy két évvel korábban elhunyt ismerősének aláírását. Valamint megtalálta Somogyi Zoltán politológus adatait is, aki bár korábban felajánlotta minden „demokratikus jelöltnek” az aláírását, az Együtt nem élt a lehetőséggel, ennek ellenére felkerült a neve az ajánlók közé.

Bényi Hajnalt 2018. március 5-én nyilvánították hivatalosan is jelöltnek, majd az Együtt jelöltje visszalépett.
Juhász Péter a párt korábbi elnöke elmondta, hogy sem ő, sem a pártvezetés volt tagjai nem kaptak idézést a rendőrségre.

Mint ismert, az Együtt az országgyűlési választások után megszűnt, miután visszafizette az Államkincstárnak a 153 millió forintos kampánytámogatást.

atv.hu

További belföldi híreink