Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-08-09 06:31:00

Elkerülik a balatonboglári büféket a turisták

Már érződik a negatív reklám hatása Balatonbogláron, ahol a vendéglátók egy része azt mondja, hogy kevesebben akarnak a büfékben étkezni, mióta a Nébih közzétett egy videót egy kikötőben levő vállalkozás konyhájáról. Ebben rendkívül elhanyagolt, koszos előkészítő és főző-helyiség látható, bizonytalan eredetű alapanyagokkal. Milliós büntetés várhat a tulajdonosra, aki rengeteg szabályt szegett meg.

Nem túl bizalomgerjesztő az a videó, amit a Nébih tett közzé egy balatonboglári vállalkozó büféjéről. Az ellenőrzésen számtalan kirívó szabálytalanságot találtak:


az nem elég, hogy minden ragadt a kosztól, de évek óta lejárt szavatosságú, vagy bizonytalan eredetű alapanyagokra is bukkantak a szakemberek. A hűtőkben pedig mindenféle ételmaradékok voltak. Ezek után nem csoda, hogy azonnal bezárták a büfét, de a helyiek azt mondják, a turistákat elriasztották Balatonboglártól a felvételek.

„Akik nem ismerik a helyet, nem ismerik a várost, az itteni vendéglátást, könnyen általánosítanak és ez mindenképpen rossz fényt vet a városra. Itt a kikötőben sokan vagyunk, többen vagyunk, akik érezzük, hogy egy kicsit elfogytak az emberek a környékről” – mondta Híradónknak Kopasz Árpád, a Csavargőzöst Működtető Egyesület egyesületi tagja.

Az érintett falatozó tulajdonosa nem kívánt nyilatkozni, sőt, a forgatást is megpróbálta megakadályozni. A kikötőben alig voltak néhányan, pedig stábunk ebédidőben járt a helyszínen. A többi vállalkozó is issza a levét annak, hogy a turisták elmaradnak.

A Nébih közleménye szerint a büfét azonnal bezárták, üzemeltetőjére pedig akár több millió forintos bírság várhat, hiszen szinte minden közegészségügyi szabályt megszegve működtette a falatozót.

atv.hu

További belföldi híreink