Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-08-07 10:06:00

Kiakadtak a püspökladányiak, hogy óvoda mellé akarnak pszichiátriát építeni

Bentlakásos pszichiátriai intézet indítása ellen tiltakoznak Püspökladányban, miután kiderült, hogy a város egy ilyen intézményt tervez a település központjába. A tiltakozók nem önmagában a lakóotthon létesítése ellen ágálnak, hanem azt szeretnék elérni, hogy ez ne az iskola, óvoda és a templom közelében épüljön fel.

Kiakadtak a püspökladányiak, hogy óvoda mellé akarnak pszichiátriát építeni

Felforrósította a Hajú-bihari Püspökladányi hangulatot, amikor kiderült, hogy a város központjában kívánják a szenvedélybetegek bentlakásos otthonát létrehozni. A tervekről a városban senki sem tudott, még az önkormányzati képviselőket sem tájékoztatták. A lakosság is csak akkor értesült arról, amikor itt elkezdődött a felvonulás.

A területen szenvedélybetegeknek kívánnak otthont építeni. A környéken lakók ezen felháborodtak, mert azt mondják, hogy iskolák közé, az óvoda közelébe, lakóházak szomszédságába nem szabadna egy ilyen intézetet létrehozni.

A tiltakozás szervezői azt mondták, hogy két vállalkozó még területet is felajánlott a város szélén, ahol felépíthetnék az intézetet.

"Szeretnénk hangsúlyozni, hogy tisztában vagyunk azzal, hogy ezeket az embereket el kell látni. De nagyon nem megfelelő a terület, a kijelölt hely, ahol a beruházást szeretnék megvalósítani" - mondta Darai Andrea.

Az építkezéssel kapcsolatban az ATV Híradó kereste a város vezetését, de eddig senkit nem sikerült elérni.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink