Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-08-07 14:45:00

Az MSZP és a DK is beállt a Momentum mögé

Korábban is szó volt róla, de most már biztos, hogy beáll a Momentum színeiben induló Kovács Róbert mögé az MSZP és a DK.

Szeptember végén Kőbánya is választ, igaz, nem polgármestert, hanem önkormányzati képviselőt. A Momentum már korábban meghirdette a kerületben az ellenzéki együttműködést, ami időközben megalakult – tudta meg az atv.hu. Az MSZP és a DK beállt a Momentum mögé, nem indítanak saját jelöltet a momentumos Kovács Róbert ellen. Az LMP és a Jobbik esetleges jelöltállítása még mindig kérdéses.

Az atv.hu már korábban is írt arról, hogy a Tóth Bertalan vezette MSZP, és a Gyurcsány Ferenc irányítása alatt álló DK beállhat a Momentum mögé a szeptember 30-án megrendezett önkormányzati-választáson. A 6. számú választókörzet lakóinak egyébként a fideszes Gazdag Ferenc lemondása miatt kell új képviselőt választaniuk.

Hajnal Miklós akkor arról is beszélt, hogy az önkormányzati kampány abban más, hogy nem elég, ha összeállnak a pártok, és azt kommunikálják, hogy szavazzanak rájuk. Sokkal inkább magyarázatot kell adni az embereknek – mondta a párt elnökségi tagja –,  hogy miért fontos a mostani választás. A kőbányai például azért, mert lehetőség nyílik végre, hogy ellenzéki jelöltet küldjenek a fideszes tagokból álló önkormányzatba.

További belföldi híreink