Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-08-01 07:05:00

Dénes Tamás: szakmákat tett tönkre a hálapénz-rendszer

A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének elnöke szerint csak béremeléssel nem lehet megváltoztatni a korrupt rendszert.

Csak béremeléssel nem lehet megoldani ezt a korrupt rendszert- vélekedett az ATV Egyenes beszédben Dénes Tamás. A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének elnöke szerint a betegnél is el kellene érni, hogy ne akarja megvásárolni az orvost, ne akarja magát előrevásárolni a várólistán. A szakember elmondta, Angliában és Svédországban is vannak várólisták, mégsincs hálapénz, ami megalázza az orvost, az ápolót és a beteget is.

„Szakmákat tett tönkre a hálapénz-rendszer”

- fogalmazott Dénes, aki szerint az érsebészet jó példa erre. Hozzátette: felméréseik ugyanakkor azt mutatják, évről évre csökken a Magyarországon kifizetett hálapénz összege.

Arról is beszélt, hogy el szeretnék érni, hogy az állam hivatalosan is együttműködjön a magánszolgáltatókkal, így lehetne tehermentesíteni valamennyire a nagyobb egészségügyi intézményeket és az államnak is olcsóbb lenne, mert sok beteg ki tudna kerülni a várólistákról. A RESZASZ elnöke szerint így a nagy kórházak a valódi, súlyos betegek ellátásával tudnának foglalkozni.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink