Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-07-31 20:11:00

BMW-gyár Debrecenben: levelet írt Szijjártónak a DK alelnöke

Varju László arra kíváncsi, Magyarország milyen kedvezményeket nyújtott a gyárnak.

Örült a bejelentésnek Varju László, hogy BMW-gyár költözik Debrecenbe. Az ATV Egyenes beszédben elmondta, korábban, taksonyi polgármesterként kapcsolatba került olyan céggel, aki a német gyárnak beszállítója, így abban bízik, hogy még több magyar vállalat tud majd ehhez a körhöz csatlakozni a jövőben, úgy véli, az 1000 fős munkahely-teremtésen túl a beszállítói kör az, ami nagy lehetőséget tartogat a magyar cégek számára.

Varju beszámolt róla, hogy Szijjártó Péter bejelentését követően levelet írt a miniszternek, szeretné tisztázni, milyen kedvezményeket nyújtott az állam a BMW-nek. A DK alelnöke ettől függetlenül úgy véli, a legnagyobb terhet maga a cég vállalja, az az 1 milliárd eurós beruházás, amit bejelentettek, arról a BMW döntött, és ez elsősorban őket terheli.

Az ellenzéki politikus beszélt arról is a műsorban, hogy Magyarországnak van már tapasztalata az autóipar területén, korábban a kecskeméti Mercedes-gyár is hasonló volumenű beruházással jött létre. Mivel az ország gazdaságának nagyon jelentős részét képezi ez a terület, Varju szerint fontos lenne elgondolkodni azon is, nincs-e akkora kitettsége Magyarországnak, hogy gazdasági problémákba kerüljön, ha például az autóiparral történik valami.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink