Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-07-19 21:22:00

Hollik István szerint félreértették a Facebook-posztját

A kormánypárti politikus szerint ő csak ténymegállapítást tett, amikor azt írta az üzenőfalára: a világbajnoki döntőnek Európa jövője szempontjából is fontos üzenete lehet, hiszen egy bevándorlóország játszik egy nemzeti identitására büszke, keresztény országgal.

Maradt még "bevándorlást támogató szervezet" matricája, de a lényegesebb szervezetek kapuit már megjelölték – árulta el Hollik István az ATV Egyenes Beszéd Kontrában a műsorvezető kérdésére. Hangsúlyozta, hogy ő csak az Amnesty International irodájánál ragasztott, más székházakat nem matricázott össze, noha mindenki vele köti össze az akciót.

A kereszténydemokrata politikus hosszan taglalta, hogy szerinte a 21. század legfontosabb kérdése, hogy Európa meg tudja-e tartani az identitását. Szerinte azok a tömegek, akik be akarnak jönni a kontinensre, nem akarnak integrálódni az európai kontinensre.

A nagy port kavaró Facebook-posztjáról is szólt, amiben úgy fogalmazott: „A világbajnoki döntőnek Európa jövője szempontjából is fontos üzenete lehet, hiszen egy bevándorlóország játszik egy nemzeti identitására büszke, keresztény országgal”. Szerinte egy egyszerű ténymegállapítás, amit az értett félre, aki félre akarta érteni. Hangsúlyozta, hogy ő véletlenül sem akar beleszólni abba, hogy a franciák hogyan akarnak élni.

atv.hu

További belföldi híreink