Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-07-18 21:29:00

Toroczkai odament Vonához, hogy tisztázzák a dolgokat

A Jobbik tisztújító kongresszusán beszéltek utoljára, ahol a Jobbik volt elnöke biztosította Toroczkait, hogy nem ő áll a lejáratása mögött. A Mi Hazánk Mozgalomnak jelenleg 1600 tagja van, és szeretnének tabukat döntögetni.

1600 tagjelölttel indulnak, ez inspirálja arra, hogy párttá alakuljanak

– mondta el Toroczkai László az Egyenes Beszéd Kontrában, akit Vujity Tvrtko mellett Várkonyi Gyula és Gergely Márton kérdezett. Bízik abban, hogy ennél is lényegesen többen lesznek az elkövetkező hónapokban – tette hozzá a Mi Hazánk Mozgalom alapítója. Hozzátette: különlegesség, de már van is egy képviselőjük is a parlamentben, Dúró Dóra személyében.

Elmondta, hogy a legutolsó beszélgetése Vona Gáborral egy nagyon kulturált beszélgetés volt a tisztújító szünetében. Toroczkai ment oda Vonához, hogy tisztázza az ellene indult lejáratókampányt. Toroczkai elmondása szerint Vona Gábor ekkor biztosította, hogy nem ő áll az ellene indult lejáratás mögött. Azt nem tudja, hogy fog-e még valaha találkozni Vonával – árulta el Vujity Tvtko kérdésére, és hozzátette: ő is csak akkor hall a Vona egykori elnökéről, amikor írnak róla, mint legutóbb a nyaralásáról.

A jövővel kapcsolatban úgy fogalmazott:


meg akarja újítani a politikai kultúrát, ami nem kéznyújtásokról és közös kávézásokról szólna, sokkal inkább a valós kérdésekről szóló vitákról. Vujity Tvrto kérdésére, miszerint rendre inti-e alelnökét, Novák Elődöt, ha a jövőben szocionistázik, Rikárdózik vagy Alföldi Robertázik, a mozgalom vezetője azt válaszolt: nem az ő stílusa a rendre intés, de ha ilyen történik, le fog ülni vele, és megbeszélik a dolgokat. 

Ugyanakkor úgy véli, hogy Novák valós társadalmi problémákra hívta fel a figyelmet, például a demográfiai problémákra.

Elismerte, hogy a programjukban szinte csak tabukat döntögetnek, például a halálbüntetést visszaállítanák egyes bűnelkövetőkkel – így a gyerekgyilkosokkal – szemben. Szerinte ez egy valós kérdés, ami érdekli az embereket. Arra a műsorvezetői kérdésre, hogy egyenlő értéknek tekint-e egy Magyarországon született nemzetiségi csecsemőt egy magyar csecsemővel, igennel felelt, ugyanakkor hangsúlyozta: annak örülne, ha minél több magyar gyermek születne.

atv.hu

További belföldi híreink