Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-07-11 07:02:00

Mirkóczki: én is találkozhattam más ország hírszerzőivel

A Jobbik szóvivője szerint azok a politikusok, akik nem hivatalos, vagy félhivatalos nemzetközi fórumokon szoktak részt venni, mint járhattak így.

Egészen biztos vagyok benne, hogy tudtomon kívül én is találkoztam már más ország hírszerzőivel- mondta az ATV Egyenes Beszéd Kontrában a KGBéla-üggyel kapcsolatban Mirkóczki Ádám. A Jobbik szóvivője szerint azok a politikusok, akik nem hivatalos, vagy félhivatalos nemzetközi fórumokon vesznek részt, mind járhattak így.

Arra a kérdésre, hogy volt-e olyan eset, amikor felvillant benne a „kis piros lámpa”, hogy ki lehet, akivel épp beszél, azt mondta: elég szenzitív ezekre a dolgokra, így ilyen eset nem történt vele.

Mirkóczki arról is beszélt, hogy a nemzetbiztonsági bizottság elnöke volt az ügy kirobbanásakor és ők is csak akkor szereztek mindenről tudomást, amikor a sajtóban megjelentek a Kovács Béláról szóló hírek, majd az egyik ülésen az Alkotmányvédelmi Hivatal adott egy beszámolót. A Jobbik szóvivője elmondta, ennek ellenére nem győzték meg őket az ott elhangzottak. Mirkóczki szerint, ha valóban elkövette volna Kovács Béla azokat a cselekményeket, amikkel vádolják, akkor nem csak Magyarországon, de az egész Európai Unióban és más országokban is úgy működne az elhárítás, hogy tetten éri az ilyen embert a titkosszolgálat, ilyen esetben ráadásul a mentelmi jog sem érvényes és lecsukják az illetőt. Hozzátette: a magyar titkosszolgálat csak mondta, hogy bizonyítékokkal is rendelkeznek az ügyben, de semmit nem mutattak be. Ehelyett Mirkóczki szerint az történt, hogy feljelentették Kovács Bélát, valamint a sajtóba szivárogtak ki az ügy részletei.

Arról is beszélt, hogy Kovács élete, családi körülményei és a múltja mind olyan tényezők, melyek táptalajt adhattak egy ilyen sztorinak, amire a jobbikos képviselő szerint már bármit fel lehet húzni.

Mirkóczki kijelentette:


úgy gondolják a Jobbikon belül, hogy ez az ügy az akkori EP-kampányra volt ütemezve és felhasználhatták a szolgálatokat, mert szerintük ezek a szervezetek „nem mindig tudják a politikától és kormánytól függetlenül végezni a munkájukat”. Hozzátette: „szörnyű ezt kimondani, de az igazságot Strasbourgtól várjuk”.

Az ÁSZ-büntetéssel és a Jobbik anyagi helyzetével kapcsolatban is kérdezte Rónai Egon műsorvezető, Pungor András, a 168 óra újságírója és Vicsek Ferenc, az ATV szerkesztő-műsorvezetője Mirkóczkit, aki arról beszélt, elfogadnák a 661 millió büntetést, ha az úgy lenne arányosítva, hogy például a Fidesznek tízszer ennyit, 6,6 milliárdot kellene büntetésként fizetni. Elmondta, a kampány során a támogatóktól gyűjtött több mint 100 millió forint felhasználásáról információi szerint Szabó Gábor pártigazgató és kampányfőnök dönthetett, de elmondása szerint sokan kifejezetten azzal a céllal adták a pénzt, hogy nehogy „a Fidesz által irányított” szervezetnek adják oda, ezért is használták fel a kampány céljaira az összeget.

A Jobbik esetleges csődjével kapcsolatban a szóvivő azt mondta: működni tudnak, ezért teljes összeomlástól nem tart, de irodabezárások lesznek és lehetnek, munkatársak elbocsátására már sor került és lehet, hogy még másokat is el kell küldeniük és megszorítás fog jönni a párton belül. Ennek ellenére Mikrkóczki szerint, amíg parlamenti frakciójuk van, választókerületi elnökeik a helyükön vannak, addig a szervezetük működni fog, bár azt meg kell vizsgálniuk, mely időközi választásokon fognak tudni elindulni a jövőben.

atv.hu

További belföldi híreink