Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-07-10 09:04:00

Ismét bővült Orbán „listája”, de ki lesz a következő?

Orbán Viktor csütörtökön Angela Merkel német kancellárral találkozott Berlinben és másnap jelent meg egy poszt a miniszterelnök hivatalos Facebook-oldalán az iskolákban megszokott VAKÁCIÓs visszaszámlálás "Ó" betűjével. Akkor ezt a Merkel találkozó üzentével fejtették meg munkatársunknak Orbán Viktor környezetéből.

Szombarton újabb „I” betűvel bővült a miniszterelnöki poszt: miután Orbán Szófiában kétoldalú megbeszélést folytatott Li Ko-csiang kínai kormányfővel, elkészült a protokokoll-fotó is.

Kedden pedig a „C” betű került rá a montázsra, miután Orbán Viktor részt vett Erdogán török elnök beiktatásán.


Vagyis: Orbán Viktor valószínűleg a nyári szabadsága/nyaralása előtti fontos találkozóinak sorát illetően számlál vissza a VAKÁCIÓ egy-egy betűjével, s az ahhoz tartozó szimbolikus üzenet is érdekes lehet.

Az elkövetkező hetek pontos menetrendjét, hogy milyen fontos tárgyalásai/találkozói lesznek még a miniszterelnöknek, még nem publikus. Az látszik bizonyosnak, hogy július 18-a körül is számíthatunk egy újabb betűre, hiszen a Jerusalem Post híre szerint július 18-án érkezik Izraelbe Orbán Viktor három napos látogatásra, és találkozik Benjamin Netanyahu miniszterelnökkel.

atv.hu

További belföldi híreink