Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-07-09 13:49:00

„Nem szabad félni a haláltól” – betegségéről vallott Székhelyi József

Székhelyi József azért vállalta fel a betegségét, mert erőt akar adni azoknak az embereknek, akik azt gondolják, hogy szégyellnivaló a betegségük.

„Kell nekünk Művész Úr, irigylésre méltó a kitartása. Gyógyuljon meg!” – ilyen és ehhez hasonló jókívánságokat küldtek Székhelyi Józsefnek, mikor Sváby András a Facebook-oldalán megkérdezte, mit üzennének a művésznek.

A Jászai Mari-díjas színművésznél tavaly novemberben diagnosztizálták a tüdőrákot. A 71 éves művész kemoterápiás kezelést kapott, majd úgy tűnt, javul az állapota, nemrég viszont rossz hírt kapott: áttétes rákos sejteket találták a szervezetében.

A Heti Naplónak Székhelyi elmondta, hogy pokolian fájnak a csontjai, a tüdeje pedig nem továbbítja az oxigént rendesen.

„Azért vállaltam fel ezt a fajta nyilvánosságot, hogy erőt adjak a sorstársaimnak. A ráknak van egy nagyon sunyi tulajdonsága: az emberek azt hiszik, hogy csak mással történhet meg”

– kezdte mesélni a színész Sváby Andrásnak.

Mint mondta, az a fajta szeretet, ami körülöleli az előadásokat, kiváltja a kemoterápiát, a sugárkezelését, a tablettát és a CT-t. Mint fogalmazott, ez olyan fajta puszi a nap végén, amely hihetetlen erőt ad neki a folytatáshoz.

Egyik legfontosabb támasza a 6 éves kislánya, Sára, akinek fényképét mindig magánál tartja, anélkül el sem indul otthonról. „Óriási a felelősségem: suliba kell vinnem” – utalt a színész arra, hogy kislánya miatt muszáj meggyógyulnia.

Csacsiság a halálfélelem

Arra a kérdésre, hogy van-e halálfélelme, egyértelmű nemmel válaszolt. „A haláltól nem szabad és nem érdemes félni. Nekem agóniafélelmem van. A halálfélelem egy csacsiság: megszületünk, és nem felnevetünk, hanem felsírunk, mert azt a hírt kaptuk, hogy jó, hogy itt vagy, Isten hozott, de sajnos véges” – Székhelyi József szerint ezen olyan sokat röhögni nem lehet.

atv.hu

További belföldi híreink