Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-07-03 18:28:00

Győri Péter: miért akarnék hajléktalantanyát bárhova?

A kormánypártok szerint az ellenzék által támogatott józsefvárosi jelölt hajléktalantanyává változtatná a kerületet, és szimpatizál az illegális migrációval. Megkérdeztük Győri Pétert, igazak-e a vádak.

Győri Péter: miért akarnék hajléktalantanyát bárhova?

Sajtótájékoztatón jelentette be kedden Tarlós István, hogy megújul a VIII. kerületi Orczy tér. A tervek szerint jövő ősszel induló rekonstrukció során megváltozik a tér arculata, nő a zöldfelületek aránya, rendezik a parkolást, felújítják a tömegközlekedési járművek megállóit, valamint javítják a kerékpáros közlekedés feltételeit.

A terveket Tarlós István főpolgármester, Kocsis Máté, Józsefváros és Ferencváros fideszes országgyűlési képviselője, volt VIII. kerületi polgármester, Sára Botond (Fidesz-KDNP) kerületi alpolgármester, polgármesterjelölt mutatta be.

Kocsis Máté a vasárnapi időközi kerületi polgármester-választásról szólva kiemelte, a főpolgármesterrel közösen Sára Botond mellett korteskednek, mert - mint fogalmazott - "ő a garancia (...) arra, hogy a megkezdett kerületi fejlődés ne torpanjon meg". Az országgyűlési képviselő megfogalmazása szerint Sára Botonddal szemben indul

Győri Péter, "a magát függetlennek beállító, egykori SZDSZ-es, liberális jelölt", aki nem felújításokról és nem arról beszélt, hogy kiváló együttműködést tudna vagy szeretne kialakítani a fővárossal, hanem arról, hogy "a drogosok számára vonzó programokat hozna a kerületbe, (...) hajléktalantanyává változtatná a városrészt, és kifejezte az illegális bevándorlással kapcsolatos szimpátiáját".

Győri Péter az ATV Fórum című műsorában reagált Kocsis Máté szavaira. A független jelölt először is leszögezte: nem emlékszik, hogy ilyeneket mondott volna, szerinte az ellenfelei csak riogatják a bizonytalan szavazókat. „Én, aki évtizedeket töltöttem azzal, hogy csökkentsem a közterületi hajléktalanságot – több kevesebb sikerrel, nyilván ez nem egy emberen múlik – miért akarnék hajléktalantanyát bárhova?” – tette fel a kérdést a műsorvezető Vicsek Ferencnek.

A jelölt hozzátette: éppen az Alaptörvény-módosítás napjaiban jelentette ki, hogy megválasztása esetén egy év alatt csökkenti a hajléktalanságot Józsefvárosban. „És ezt számon is kérhetik rajtam” – hangsúlyozta. Azt is elmondta az interjúban, hogy az illegális migráció kérdésével soha nem foglalkozott, így nem tudja, hogy Kocsis mire utalt a sajtótájékoztatón. Elmondása szerint ehelyett például a társasházak felújításáról, vagy a józsefvárosi fiatalok lakáshoz jutásáról szokott beszélni.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink