Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-06-30 06:28:00

„Inkább felgyújtom, de másé ne legyen” – Több ezer családot fognak utcára tenni

Csak ebben az évben 30-40 ezer embert tehetnek utcára, miután a parlament felfüggesztette a kilakoltatási moratóriumot. A Bankszövetség 2006-ban még melegen ajánlotta a családoknak a devizahitelt. Átverték-e a bankok a devizahitellel az embereket? A Heti Napló riportja.

Kevés durvább látvány van annál, mint mikor kiteszik az embert onnan, amiért hosszú évekig dolgozott: az otthonából. Főleg, ha józan ésszel felfoghatatlan indokból, mint például azt a kőbányai családot, amely 5 millió forintos hitelt vett fel, a bank pedig több mint 30 milliót követelt vissza. Nem sikerült nekik, így jött a végrehajtó a rendőrökkel, ők meg mehettek, ahova akartak. Két gyermekükkel végül a szülőknél húzták meg magukat.


Ebben az évben 30-40 ezer embert tehetnek utcára, miután a parlament felfüggesztette a kilakoltatási moratóriumot.

A Heti Napló információ szerint június végétől sorozatban lakoltatják majd ki az embereket. De ez még nem minden, Ravasz László nyugalmazott táblabíró szerint van további 150 ezer család, akikre szintén kilakoltatás vár, valószínűleg a jövő évben. A devizahitelesek ügyét felkaroló jogász azt mondja: többen jelezték neki, ha kell, fegyverrel védik meg az ingatlanukat, vagy felgyújtják, de másé ne legyen, amiért egy életen át dolgozott.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink