Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-06-27 14:53:00

Visszatérhet a pályára a labdarúgó, akit 11-szer élesztettek újra

Duhaj Ádám az FC Dabas labdarúgója akár már július közepén pályára is léphet.

Még január 15-én lett rosszul, és esett össze a kakucsi focipályán az FC Dabas labdarúgója, Duhaj Ádám. Akkor a 16 éves focistát edzői és egy szolgálaton kívüli orvos próbálta újraéleszteni, majd a kiérkező mentők is csak kemény munka árán tudták életben tartani a fiút.

A Városmajori Szív-és Érgyógyászati klinikán a klinikai halálból hozták vissza. A focistát 11-szer élesztették újra, majd műszívre kapcsolták, és életmentő műtétet hajtottak végre rajta. A műtét közben derült ki, hogy a fiúnak veleszületett koszorúérrendellenessége van és ez okozta a szívrohamot.

A Nemzeti Sport most arról ír, a sok kezelés és vizsgálat után úgy tűnik, Ádám sportkarrierje zöld utat kapott: orvosi engedéllyel végre elkezdheti újra formába hozni magát és akár már július közepén pályára is léphet.

„Merkely professzor úr és az orvostársai is gyógyultnak nyilvánítottak, és azt mondták, hogy türelemmel, lépésről lépésre haladva jussak el az első 'rendes' edzéseimig, s ha már formába lendültem, jöhet a visszatérésemet jelentő mérkőzésem is” – mesélte Ádám, aki a két hónapos iskolai lemaradását sikeresen pótol a szeptembertől már az érettségire készülhet.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink