Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-06-23 10:16:00

Újabb borzalmas részletek az akasztói horrorbalesetről

A gyerek­üléseket a csomagtartóban találták meg, és ha használták volna, elkerülhető lett volna a szörnyű tragédia - írja a Bors.

Borzasztó jelenetek játszódtak le szerda este fél tízkor a Bács-Kiskun megyei Akasztón: a Csengődi utca elején egy nagy sebességgel hajtó BMW sofőrje a kanyar után elvesztette uralmát a kocsi fölött, lesodródott az útról, és az árok mögötti kerítésbe csapódott. A kocsit Zoltán vezette, az anyósülésen az élettársa, Alexandra ült, hátul pedig a fiatal anyuka gyerekei, a hároméves Adrián és az ötéves Botond.

A kocsiban senki nem volt bekötve, a hatalmas csattanás után a legkisebb fiú kirepült az ablakon, s arccal a betonnak csapódott. A kiskőrösi és akasztói tűzoltók mellett három mentőautó érkezett a helyszínre. A 27 éves édesanya és az ötéves gyerek könnyebb sérülésekkel megúszta, a szerencsétlenül járt kisebbik fiút és nevelőapját – miután a katasztrófavédők kivágták a roncsokból – súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. Sokáig küzdöttek az életükért, végül Zoltán állapotát sikerült stabilizálni, Adrián életét azonban már nem menthették meg. Szinte hihetetlen, de a balesetet követően készített felvételeken jól látszik: a rendőrök felnyitották a csomagtartót, ahol két gyermekülést is találtak. A használatuk esetén minden bizonnyal elkerülhető lett volna a legrosszabb.

A hivatalos szervek kiérkezése előtt a helyiek is próbáltak segíteni. "A hatalmas csattanásra lettem figyelmes. A fiú édesanyja, miután kikászálódott a kocsiból, kétségbeesetten próbálta élesztgetni az eszméletlenül heverő gyermekét. Adrián nagyjából tíz perc után tért csak magához, kinyitotta a szemeit, de azt mondta, hogy nem lát semmit. A testvére keservesen sírt"– mondta a Borsnak az egyik szomszédos házban élő asszony, aki vízzel is próbált segíteni.

A család éppen a néhány kilométerrel odébb fekvő településre, Csengődre tartott, ahol Alexandra élt a fiaival. Már szinte célegyenesben voltak, amikor megtörtént a tragédia. A 29 éves kiskőrösi férfi az élettársa, látszólag nagy a szerelem kettejük között, a gyerekek is szeretik. Egy békés kis utcában laknak, ahova Zoltán rendszeresen jár.

"Folyton száguldozott, már többször rá is akartam szólni a felelőtlen viselkedése miatt. Dübörögtette a zenét, mindig tudtuk, ha erre jár. Boti most megy majd iskolába, a kis Ad­riánt pedig mindenki imádta, olyan aranyos volt, ahogy integetett a kis kezével és köszönt is" – mondta a lapnak egy neve elhallgatását kérő utcabéli. A család az elviselhetetlen gyászukban nem kívántak nyilatkozni.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság halálos közlekedési baleset gondatlan okozása miatt folytat eljárást. Úgy tudjuk, a baleset után – a sérülései miatt – nem tudta megfújni a szondát a sofőr.

atv.hu

További belföldi híreink