Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-06-20 15:09:00

Orbán az atv.hu-nak: a Fidesz nélkülözhetetlen a Néppártban, ott kedves emberek vannak

Orbán Viktor nem tart attól, hogy kizárják a Fideszt a Stop Soros megszavazása miatt az Európai Néppártból. Munkatársunk kérdésére a szavazásra igyekezve azt mondta: a Néppártban nagyon kedves emberek vannak és a Néppárt a Fidesz nélkül nem lenne ugyanaz.

Orbán az atv.hu-nak: a Fidesz nélkülözhetetlen a Néppártban, ott kedves emberek vannak

Miért nem várták meg a Stop Soros szavazással a Velencei Bizottság állásfoglalását- kérdezte munkatársunk a parlament folyosóján Orbán Viktor miniszterelnököt, aki erre azt mondta, hogy egy „interim”, közbülső változatot ismernek.

Arra, hogy az ATV főmunkatársának információi szerint a Velencei Bizottság megküldte az előzetes véleményét a magyar kormánynak és ez azt tartalmazza, hogy a büntetőjogi eszközök alkalmazása legitim és elfogadható, de az arányosság kifogásolható a Stop Sorosban, a miniszterelnök annyit mondott: „ízlések és pofonok különböznek”.

Munkatársunk kérdésére, hogy nem tart-e attól, hogy a Fideszt kizárják az Európai Néppártból, ha most megszavazzák a Stop Sorost, Orbán Viktor szavaiból az derült ki, hogy nem. Azt válaszolta: nagyon kedves emberek vannak a Néppártban, a Fidesz a Néppártnak egy nélkülözhetetlen oszlopa és a Néppárt a Fidesz nélkül nem lenne ugyanaz.

Ajánlom

További belföldi híreink