Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-06-19 05:10:00

Tóth Bertalan nagyon bízik benne, hogy Mesterházy csak félrenyomta a telefonját

Az új pártelnök abban bízik, hogy szisztematikus munkával, fokozatosan erősödni fognak.

Nem az a kérdés, hogy milyen vezető leszek, hanem, hogy az MSZP milyen párttá tud válni, hogy tudja a támogatottságát növelni- jelentette ki az ATV Egyenes beszédben Tóth Bertalan. AZ MSZP frissen megválasztott elnöke elmondta, az együttműködés pártján áll a párton belül és bízik benne, hogy az elnökségben mindig megtalálják majd a konszenzust. Hozzátette: az első elnökségi ülésen már túl is vannak, és jó hangulatban telt el.

Megbeszélték például, hogy Szanyi Tibor azon javaslatát nem veszik napirendre, hogy osszák fel a pártot és alapítsák újra.

Mint mondta, döntés született arról is, hogy az elnök vezetésével megkezdik a felkészülést az EP- és az önkormányzati választásra és azt is megbeszélték, hogy átalakítják az MSZP szervezeti struktúráját és finanszírozási rendszerét. Ennek részeként lesz új központja a pártnak, ahová szeptember végéig remélik, hogy be tudnak költözni és ez olyan hely lesz, ami nyitott, ahová szimpatizánsok, érdeklődők is bemehetnek, hogy megtalálják a szocialistákat- tette hozzá Tóth Bertalan.

Rónai Egon felvetésére, miszerint az MSZP új vezetése nagyrészt régi arcokból áll, az elnök úgy reagált: sokféle emberből áll a párt és ifjúsági kvótával is kerültek be olyan fiatalok most, akikkel komoly tervük van. „Látok ebben megújulást” - közölte Tóth Bertalan, majd hozzátette: abban bízik, hogy a tettek fogják hozni az eredményeke. „Mondhatnék olyanokat, hogy tökös lesz a párt, (…) de inkább abban bízom, hogy szisztematikusan dolgozunk és erősödünk” - magyarázta.

Arra a kérdésre, hogy mi gondol Mesterházy Attila gratuláló posztjáról, amiben igen előnytelen képet tett közzé Tóth Bertalanról, azt mondta, inkább a mondatoknak tulajdonít jelentőséget. Hozzátette: „láttam a fotót és nagyon bízom benne, hogy félrenyomta a telefonját”. Azt is elmondta, hogy korrekt, jó a viszonya az elnökségre szintén aspiráló Mesterházyval.

Kérdésre válaszolva a párt elnöke közölte azt is, nem fogják szerdán megszavazni a Stop Sorost, mivel szerintük az embercsempészet enyhébb megfogalmazásáról van szó a törvénytervezetben, ami olyan „pongyolán” lett megírva, hogy alkalmazása során adhat okot olyan visszaélésekre, amikkel már nem tudnak azonosulni. Hozzátette: ha jobban meg lenne fogalmazva, akkor valószínűleg tudnák azt támogatni.

atv.hu

További belföldi híreink