Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-06-19 11:14:00

Koppenhágai nagykövet lesz a CEU-főtárgyaló Altusz Kristóf

Koppenhágai nagykövet lesz a kormány CEU-főtárgyalója, Altusz Kristóf - erősítették meg az atv.hu-nak fideszes források.

Koppenhágai nagykövet lesz a CEU-főtárgyaló Altusz Kristóf

Fideszes források megerősítették munkatársunknak, hogy koppenhágai nagykövet lesz a kormány CEU-főtárgyalója. Altusz Kristóf nagyköveti pozíciójáról már tavaly ősszel megszületett a döntés.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) európai és amerikai ügyekért felelős helyettes államtitkárának a nevét akkor ismerte meg a nyilvánosság, amikor miniszterelnöki megbízottként ő tárgyalt a Lex CEU ügyében. Áprilisban is Altusz Kristóf utazott a New York-i székhelyű Bard Collage-ba Palkovics László (akkor még) oktatatási államtitkárral és Kumin Ferenc főkonzullal, hogy tanulmányozzák a CEU amerikai kampuszát.

2015-ben, a menekültválság idején is Altusz Kristóf volt a magyar főtárgyaló az osztrák kormánnyal, korábban a berlini nagykövetségen dolgozott beosztott diplomataként. De ő volt az is, aki a Times of Maltának adott interjúban elárulta, hogy a kormány tavaly 1291 menedékkérőt befogadott, oltalmazotti státuszban, és ennek utána nagy volt a belpolitikai visszhangja.

Ma reggel a hvg.hu azt írta, hogy Altusz Kristóf helyettes államtitkári megbízatása július 15-től megszűnik a Külügyminisztériumban, de még nem tudni, milyen pozíciót kap.

Frissítés:

Az Index tavaly novemberben számolt be róla, hogy Altuszt koppenhágai nagykövetjelöltként hallgatta meg a parlament külügyi bizottsága.

További belföldi híreink