Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-06-19 14:26:00

Bevándorlási különadót vet ki a kormány

Jön a 25 százalékos bevándorlási különadó: ezt a közteherviselés jegyében a bevándorlást segítő szervezetekkel fizetteti meg a kormány - a különadó szerepel a Pénzügyminisztérium adótörvény-tervezetében, amit ma benyújtanak az Országgyűlésnek.

Bevándorlási különadót vet ki a kormány

A kormány minden lehetséges eszközzel szeretné megvédeni Magyarországot az illegális migrációtól. A kormány a határkerítés, a megerősített határvédelem, a jogi határzár mellett újabb intézkedéseket tart szükségesnek Magyarország védelmében.  A migránsok betelepítését tiltó alkotmánymódosítás és az illegális migráció szervezését büntető Stop Soros törvénycsomag mellett, adópolitikai eszközökkel is fel kívánunk lépni a migráció szervezése ellen - tartalmazza a Pénzügyminisztérium közleménye.
 
Eszerint az illegális migráció elleni védekezés jelentős pénzügyi terheket jelent a magyar költségvetésnek, így közvetve a magyar embereknek. Ezért a kormány azt javasolja, hogy a közteherviselés jegyében a bevándorlást segítő szervezetek fizessenek bevándorlási különadót, amelynek mértéke 25 százalék. A bevándorlási különadóval kapcsolatos feladatok - mint ahogyan minden adóval kapcsolatos feladat - az adóhivatal hatáskörébe tartoznak majd.

Az eredeti Stop Soros-javaslat tartalmazta a 25 százalékos illetéket, ezt a magukat illegális migrációt támogató szervezetként regisztrálóknak kellett volna megfizetni.

További belföldi híreink