Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-06-18 13:44:00

Nincs tartozásuk, mégis utcára kerülhet a család

Viktor négyéves kisfiú. Egy éve agyhártyagyulladást kapott. Megállt a vérkeringés a lábaiban és a kezeiben, ezért amputálni kellett mindkét lábát és kilenc ujját. Most úgy tűnik, családjával együtt az utcára kerül annak ellenére, hogy sem albérlet-, sem rezsitartozásuk nincs. A Heti Napló riportja.

Viktor családja tavaly a XX. kerületi önkormányzathoz fordult segítségért, ugyanis amikor a gyerekük beteg lett, hónapokig nem tudtak dolgozni, így bevételük se igazán volt. A Heti Napló abban a lakásban járt, amit a Lakatos család kapott az önkormányzattól, egy éves, határozott idejű bérleti szerződéssel.

Ez a bérleti szerződés azonban most lejárt, és a családnak fogalma sincs, hogy hova menjenek, vagy hova mehetnének. Ahogy a Heti Naplónak elmondták: albérletet a gyerekek, illetve roma származásuk miatt nem kapnak, ennek a lakásnak a szerződését pedig az önkormányzat nem volt hajlandó meghosszabbítani velü. Erről pénteken szavazott a XX. kerületi képviselő testület, és a szavazáson meghökkentő módon a baloldali képviselők szavaztak a kilakoltatás mellett. Annak ellenére tettek így, hogy a családnak sem lakbér-, sem rezsitartozása nincs, ráadásul ők maguk felújították a lakást.


A képviselők az elutasítást azzal indokolták, hogy ha a hosszabbítást most megszavaznák, akkor egy olyan kaput nyitnának meg, amelyen aztán jó néhányan kopogtatnának még. Hiába javasolta a kerület független polgármestere, Szabados Ákos, hogy módosítsák a szóban forgó önkormányzati rendeletet.

atv.hu

További belföldi híreink