Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-06-18 14:34:00

Feloszlott a Jobbik soproni szervezete

A Jobbik soproni tagjai mindannyian kiléptek a pártból, így a pártszervezet megszűnt létezni a hűség városában – írja a soproni Jobbik utolsó közleményében.

A közlemény szerint a Jobbik helyi szervezetét „10 évvel ezelőtt radikális jobboldali értékrenddel, erős nemzeti öntudattal bíró soproni emberek alapították.” Azt írják, „a Jobbik utolsó másfél évben vitt politikája messzire került tagok meggyőződésétől. A 2012-es majdnem 40 fős tagság mára 14 főre csökkent. 2016-18 között pedig már nem kívánt senki a népfrontossá váló Jobbik tagja lenni Sopronba.”

Vona Gábor pártelnök áprilisi lemondása reményt adott az eredeti - csak a nemzet - irányvonalhoz való visszatérésre. Megütközve vettük tudomásul, hogy távozása csak taktikai, hiszen szemérmetlenül kijelölte saját utódait, akik „tovább a megkezdett úton"mottóval kérték a párton belül a támogatást. Erkölcsileg súlyosabb kérdés az: miképp tették mindezt? – írják.

Majd hozzáteszik, hogy „a Jobbikból kilépő tagság elfogadhatatlannak tartja azt, hogy a leköszönt pártelnök nevét tartalmazó weblapot hoztak létre Toroczkai László Jobbik alelnök lejáratására azzal a céllal, hogy megakadályozzák az elnöki tisztségért folyó tisztességes versenyt! Vona Gábor a nevét tartalmazó weblapon olvasható hazug, karaktergyilkos tartalmaktól a választási győzelmet vizionáló elnök nem határolódott el, holott erre nyilvánvalóan lehetősége lett volna”.

Mint írják, a soproni, nemzeti elkötelezettségű, immár exjobbikosok elhatárolódnak a liberális és baloldali erők felé tett gesztuspolitizálástól.

Elhatárolódunk a szovjet időket idéző pártirányítási módszerektől, a leszámolásoktól, a pártszakadását előidéző aroggáns vezetői döntésektől!

A jövőben a saját értékrendjükkel egybevágó politikai érdekképviselet megteremtéséért fognak fáradozni a Jobbikból kilépők! Bizakodva tekintünk az Ásotthalmon zászlót bontó Mi Hazánk Mozgalom felé. Dr. Bendes Zoltán és Gőbl Gábor önkormányzati képviselők a soproni közgyűlés független tagjaiként fogják kontrollálni a többségi hatalmat” – áll a közleményben, amit a Kisalföld idézett.

atv.hu

További belföldi híreink