Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-06-14 05:10:00

Sós Csaba: Katinka teljesen más, amikor nincs vele Shane

A szövetségi kapitány szerint Hosszú Katinkának maximum másfél hónapon belül el kellene döntenie, hogy ki lesz az edzője. Van is elképzelése, jónak tartaná, ha magyar trénerre esne az olimpiai bajnok választása.

Továbbra sem nevezte meg új edzőjét Hosszú Katinka, a háromszoros olimpiai bajnok úszó ugyanakkor tréner nélkül is elindult néhány versenyen, amikre feltehetősen még a korábbi edzéstervei alapján készült fel.

Ez egy mérhető sportág, Hosszú Katinka eredményei mutatják, hogy kimaradt egy fél éve – jelentette ki Sós Csaba az az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az úszók szövetségi kapitánya elmondta: Katinka teljesen más, amikor nincs vele Shane Tusup. Hozzátette: decemberben, a Koppenhágai versenyen a külföldiek is a csodájára jártak, mert egy „teljesen más Katinka” volt a férje nélkül. Azzal kapcsolatban, hogy az úszó kommunikatívabb lett-e a szövetséggel, azt mondta: tegnap is beszélt Wladár Sándorral, a MÚSZ elnökével.

Sós Csaba arra nem tudott válaszolni, hogy Katinka vissza tud-e térni a legjobbak közé. Hozzátette: a férfiak később, a nők korábban érik el a csúcsteljesítményüket. Hangsúlyozta, az úszó minden segítséget meg fog kapni a szövetségtől. Az edző Vujity Tvrtko kérdésére, hogy elvállalná-e Katinka felkészítését, nemmel felelt, hiszen 10 éve nem edzősködik.

Sós Csaba szerint szerencsés lenne, ha Hosszú magyar edzőt választana, a szövetségi kapitánynak van is konkrét elképzelése.

Azt ugyanakkor nem árulta el, hogy kire gondolt. Bizakodó, mert szerinte a magyar edzők a legjobbak a világon, Katinka pedig egy kezdő amerikaival is szárnyalt. „Neki kell edzőt választania, és olyan kell, akivel a személyiségük is passzol, és rendkívül felkészült” – sorolta Sós Csaba, aki szerint az úszónak nagyjából másfél hónapon belül el kell döntenie, hogy kivel folytatja, augusztusban ugyanis jön a glasgow-i Európa-bajnokság.

Nyert Hosszú és Biczó


Két számban magyar győztest avattak a Mare Nostrum úszóverseny-sorozat második, barcelonai állomásán, ahol a szerdai nyitónapon Hosszú Katinka és Biczó Bence diadalmaskodott. Hosszú egyik legerősebb távján, 400 méter vegyesen - bár csaknem 12 másodperccel elmaradt 2016 óta élő világcsúcsától - a viadal honlapja szerint 4:38.32 perccel is biztosan nyert, a döntő másik magyarja, Jakabos Zsuzsanna (4:40.12) előtt. A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú a folytatásban 100 méter háton, amelynek fináléjába másodikként jutott be, a döntőben nyolcadik lett (1:08.59). Programja zárásaként 200 méter gyorson a hetedik helyen végzett (2:04.39). (MTI)

atv.hu

További belföldi híreink