Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-06-13 20:52:00

Nemzeti közösségi oldalt szorgalmaz a magyar Facebook királya

Kasza Tibor szerint egy nemzeti közösségi oldalon sokkal hatásosabban lehetne fellépni az álhírek ellen, és nem Maliburól, egy koktél mellől döntené el valaki, hogy mi a hír Magyarországon. A legaktívabb Facebook-táborral rendelkező magyar az ATV Egyenes Beszédben elárulta a sikere titkát is.

A magyar Facebook-király az ATV Egyenes Beszédben elmondta: van orra a közösségi médiához, tudja mi az az út, ami miatt több mint 1 millió ember csatlakozott hozzá. Elárulta a sikere titkát is:

napi 16 órát fogja a telefonját.

Ennek árnyoldala is van, elmondása szerint a nászútján is 10 percenként leállt átnézni a híreket.

Kasza Tibor is érzékeli, hogy nemzetközi szinten egyre többen elpártolnak a Facebooktól, ami szerinte egy nemzeti közösségi oldal lenne a válasz. Erre azért is szükség van szerinte, mert így nem Maliburól, egy koktél mellől döntené el valaki, hogy mi a hír és mi nem Magyarországon.

Véleménye szerint így az álhírek szerint is könnyebb lenne küzdeni, példát is hozott: róla félévente elterjesztik, hogy meghalt, várandós feleségéről pedig nemrég megjelent az a kamuhír, hogy a nyílt utcán összeesett. A fake news egy nagyon jól jövedelmező iparág, ami ellen véleménye szerint nemzeti szinten kell küzdeni.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink