Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-06-13 19:36:00

Mirkóczki Ádám: Nagyjából százan léptek ki a Jobbikból

Mi zajlik a Jobbik körül? Szakad-e a párt? Mit szól ahhoz, hogy a szurikáta-ügyről többen hallottak, mint a Jobbik belső balhéjáról? Ezekről a témákról is beszélt a párt szóvivője az ATV Egyenes Beszédben.

Novák Előd tegnap arról beszélt Rónai Egonnak, hogy becsületbeli ügy a Jobbikból való kilépés. Sajtóhírek szerint tömegek hagyják el a pártot. Mirkóczki Ádám az ATV Egyenes Beszédben ezt cáfolta, és hozzátette: a nem tudja milyen hátterű a kurucinfó folyamatosan beszámol a kilépőkről, és ott is csak néhány tucatnyian vannak felsorolva. Később hozzátette: becslése szerint nagyjából 100-an hagyták el a Jobbikot, de állítja, hogy ugyanennyien be is léptek azóta.

„Bevallom, én is több kilépőre számítottam” – jelentette ki a szóvivő Vujity Tvrtkónak.

Arra a kérdésre, hogy megviseli-e a kilépési hullám, azt mondta: persze, hogy nem jó, de folytatniuk kell azt az irányt, amit elkezdtek. Szerinte ugyanakkor nézőpont kérdése, hogy mit lehet pártszakadásnak nevezni: akkor is lehet ezt mondani, ha kilép egy ember, és alakít egy új pártot, és rá lehet mondani az ő helyzetükre is. Ugyanakkor úgy véli, ennek ellenére sem lehet pártszakadásnak nevezni azt, ami náluk folyik.

Volner János szerda reggel az ATV Startban nem zárta ki, hogy Vona Gábor visszatérhet a Jobbik élére. Ezt Mirkóczki sem cáfolta egyértelműen, ugyanakkor úgy gondolja, hogy a volt elnöknek még időre van szüksége. Hozzátette: Vona Gábor következetesen azt tette amit ígért, egy sikertelen választás után távozott a párt éléről. Arra a kérdésre, hogy lesz-e még Vona pártelnök, úgy válaszolt: fogalma sincs, de ha az a kérdés, hogy fog-e közéleti, politikai szerepet vállalni, igennel felel.

Azzal kapcsolatban, hogy egy friss felmérés szerint a szurikáta-ügyről többen hallottak, mint a Jobbik belső balhéjáról, azt mondta: számára egészen szomorú az egész történet, hiszen nagyjából a szurikáta-üggyel egy időben brutálisan meggyilkoltak egy 8 éves kislányt Veszprém megyében. Az előbbi mégis sokkal nagyobb felháborodást keltett, Mirkóczki szerint egy a magyar társadalom lakmusz papírja.

A szóvivő az adás végén még egyszer kijelentette, hogy véleménye szerint nem fog kettészakadni a Jobbik, és „szívből” kívánt sok sikert az alakuló új formációnak, és csak annyit kért: ne az határozza meg az identitásukat, hogy mocskolják a korábbi pártjukat.

atv.hu

További belföldi híreink